Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Kipgoulash

Kipgoulash

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een net iets andere smaak dan de gewone goulash, maar minstens zo lekker! Serveer deze kipgoulash met tagliatelle of rijst.

Bereiding

  1. 1. Meng de bloem met wat zout en peper en wentel de kip erin. Verhit 1 el olie in een diepe koekenpan met antiaanbaklaag of braadpan. Bak er de kip portiegewijs rondom goudbruin in.

  2. 2. Neem de kip uit de pan. Voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel toe. Bak in 10-12 minuten zacht en goudbruin aan de randen. Voeg de groene paprika toe en bak 6-8 minuten verder tot de paprika zacht is. Voeg de kip opnieuw toe met het paprikapoeder, het karwij zaad, de tomaten en de bouillon. Dek af en stoof ca. 45 minuten, tot de kip door en door gaar is en de saus wat dikker. Roer de peterselie erdoorheen. Serveer met de zure room en tagliatelle of rijst.

  3. 32 g eiwit | 7 g vet | 15 g koolhydraten

Per portie: 267 kcal | 15 g koolhydraten | 32 g eiwit | 7 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)