Kipgoulash
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Meng de bloem met wat zout en peper en wentel de kip erin. Verhit 1 el olie in een diepe koekenpan met antiaanbaklaag of braadpan. Bak er de kip portiegewijs rondom goudbruin in.
2. Neem de kip uit de pan. Voeg de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel toe. Bak in 10-12 minuten zacht en goudbruin aan de randen. Voeg de groene paprika toe en bak 6-8 minuten verder tot de paprika zacht is. Voeg de kip opnieuw toe met het paprikapoeder, het karwij zaad, de tomaten en de bouillon. Dek af en stoof ca. 45 minuten, tot de kip door en door gaar is en de saus wat dikker. Roer de peterselie erdoorheen. Serveer met de zure room en tagliatelle of rijst.
32 g eiwit | 7 g vet | 15 g koolhydraten