Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Memmisj: Challe

Challe

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Jonah Freud: "Toen ik klein was werd er brood gekocht bij de Duitse bakker op de Stadionweg in Amsterdam. Daar werd namelijk de lekkerste challe gebakken. De Duitse bakker bestaat al heel lang niet meer en ergens een echt goede challe kopen is niet makkelijk. Hoewel ik geen professionele bakker ben komt deze challe dicht in de buurt van de lekkerste."

Bereiding

  1. Los de gist met de suiker op in wat lauw water. Roer goed door en laat 10 minuten staan.

  2. Zeef de bloem boven een grote kom, maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistmengsel in. Roer dit even door. Voeg de eieren toe, 1 eetlepel olie, het zout en ongeveer 1 deciliter lauw water. Kneed het geheel goed door, voeg zo nodig nog wat olie of wat water toe. Kneed 10 minuten tot een soepele, gladde deegbal. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek 1 uur rijzen.

  3. Kneed het deeg dan weer even snel door en laat het opnieuw afgedekt met een vochtige theedoek een ½ uur rijzen. Het deeg moet dan in volume verdubbeld zijn.

  4. Verdeel het deeg in 3 ballen. Laat deze even rusten.

  5. Rol ze dan uit tot strengen van ongeveer 25 centimeter lang. Leg de uiteinden van de 3 strengen op elkaar. Vlecht het deeg en druk de uiteinden aan de andere kant ook op elkaar.

  6. Leg de challe op een met olie ingevette bakplaat. Kwast de bovenkant in met de met water losgeklopte eidooier en strooi het maanzaad (of sesamzaad) erop. Laat het brood dan nogmaals afgedekt een ½ uur rijzen.

  7. Verwarm intussen de oven voor op 220 °C. Bak het brood 15 minuten, verlaag dan de temperatuur van de oven naar 180 °C en laat het nog 25 minuten bakken. De bovenkant moet goudbruin zijn.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Memmisj

€ 35,00
cover Memmisj