Focaccia met rode ui, venkel, olijven en Gorgonzola
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe voor het deeg de bloem in een grote kom samen met de gist, het zout, het venkelzaad, 190 ml water en 50 ml olijfolie. Kneed met de deeghaken van een keukenmachine in ca. 10 minuten tot een soepel, elastisch deeg. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan iets minder water zodat het deeg minder plakkerig is aan je handen. Voeg tijdens het kneden geen extra bloem toe als het deeg plakkerig lijkt; het deeg wordt naarmate je langer kneedt steeds soepeler. Dek het deeg af met een schone theedoek en laat het op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Vet een ronde bakvorm (24-26 cm Ø) royaal in met olijfolie. Stort het deeg in de vorm. Vet je handen in met olijfolie en trek het deeg voorzichtig uit over de hele bodem van de bakvorm. Dek het deeg opnieuw af en laat het nog ca. 25 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 230°C / hetelucht: 210°C).
Verdeel de ui, de venkel en de olijven over het deeg. Verdeel de Gorgonzola eroverheen. Besprenkel de focaccia met 2 el olijfolie. Maak
met je vingertoppen kuiltjes in het deeg en druk tegelijkertijd ook de groenten en kaas een beetje in het deeg. Bak de focaccia in 20-25 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen in de vorm en snijd in reepjes. Serveer evt. met nog wat Gorgonzola dolce.