
Aligot
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Aligot wordt gemaakt met tome de Laguiole: sterk geperste, licht gefermenteerde en ongezouten wrongel gemaakt van koemelk. Die is hier niet gemakkelijk te krijgen. Voor dit recept gebruiken we daarom geraspte Gruyère. Maak deze smeuïge, elastische aardappelpuree nu zelf en ontdek hoe lekker het is!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de aardappels in water met een snuf zout in zo’n 20 minuten gaar.
Verwarm intussen in een steelpan op laag vuur de boter met de knoflook en laat een minuut of 10 opstaan; let op dat de boter niet verbrandt.
Giet de aardappels af, laat ze even droogstomen en pureer ze met een pureeknijper of -stamper. Roer de boter met de knoflook, de room en wat peper erdoor.
Voeg vervolgens de kaas per handvol toe, en meng met een handmixer. Het pureemengsel wordt nogal kleverig en blijft aan de mixerhaken hangen. Gewoon doormixen. Roer het laatste restje kaas er eventueel met een houten lepel door.
Verwarm de kaas-aardappelpuree zo nodig op een warm vuur nog even door en serveer direct.
Aardappelbijbel
€ 34,99









