Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pilav met paneer en kikkererwten

Pilav met paneer en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan met deksel. Voeg het komijnzaad en het mosterdzaad toe en bak tot het begint te geuren. Voeg het curryblad, de peper en de ui toe en bak 5-8 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog ca. 1 minuut voor je de tomaten erbij doet. Bak nog ca. 5 minuten, tot de tomaten zachter worden.

  2. Voeg de specerijen en 1½ tl zout toe en bak ca. 1 minuut. Roer de kikkererwten, de paneer en de rijst erdoorheen en schenk 700 ml kokend water erbij . Dek de pan af met het deksel.

  3. Kook ca. 12 minuten op laag vuur, zet het vuur uit, neem het deksel van de pan en laat ca. 10 minuten rusten. Serveer met wat koriander eroverheen gestrooid en een lepel yoghurt.

Per portie: 414 kcal | 48 g koolhydraten | 18 g eiwit | 16 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Chetna Makan Foto’s: Jonathan Gregson Styling: Max Robinson Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)