
Thaise rode curry
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur en bak de gemberknoflookpasta ca. 2 minuten. Voeg de currypasta toe, bak een paar minuten mee en schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Roer kort door en wacht tot de olie aan de oppervlakte komt drijven. Voeg de kip en het limoenblad toe en laat ca. 12 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is.
Voeg 1 el vissaus en een snufje suiker toe en proef – als je van wat zouter houdt, voeg dan nog wat vissaus toe; als je van wat zoeter houdt, voeg dan nog wat suiker toe. Breng aan de kook, neem van het vuur en voeg het basilicum toe.
Lepel de curry in vier kommen en garneer met de chilipeper, de gemberreepjes en wat extra basilicumblaadjes. Serveer met rijst.