Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Thaise rode curry

Thaise rode curry

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Je kunt Thais bestellen, maar zelf maken is natuurlijk duizend keer lekkerder. Dit recept is lekker pittig, dus een koud (Thais) biertje kan van pas komen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Je kunt Thais bestellen, maar zelf maken is natuurlijk duizend keer lekkerder. Dit recept is lekker pittig, dus een koud (Thais) biertje kan van pas komen!
Tip
Liever vega? Vervang de kip dan door kikkererwten.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur en bak de gemberknoflookpasta ca. 2 minuten. Voeg de currypasta toe, bak een paar minuten mee en schenk de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Roer kort door en wacht tot de olie aan de oppervlakte komt drijven. Voeg de kip en het limoenblad toe en laat ca. 12 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is.

  2. Voeg 1 el vissaus en een snufje suiker toe en proef – als je van wat zouter houdt, voeg dan nog wat vissaus toe; als je van wat zoeter houdt, voeg dan nog wat suiker toe. Breng aan de kook, neem van het vuur en voeg het basilicum toe.

  3. Lepel de curry in vier kommen en garneer met de chilipeper, de gemberreepjes en wat extra basilicumblaadjes. Serveer met rijst.

*Kaffirlimoenblad is het gedroogde blad van de kaffirlimoenboom. Qua geur en smaak doet het denken aan limoen, maar deze blaadjes zijn wat intenser.

Per portie: 425 kcal | 9 g koolhydraten | 27 g eiwit | 32 g vet

Receptuur: Elena Silcock Fotografie: Stuart Ovenden Styling: Sarah Birks Foodstyling: Saara Buenfeld

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)