Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Sperziebonen met citroen en parmezaan

Sperziebonen met citroen en parmezaan

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Puilt jouw moestuin ook uit van de verse sperziebonen? Daar weet dit recept wel raad mee.

Bereiding

  1. Stoom de sperziebonen ca. 5 minuten boven een pan kokend water of kook ze ca. 3 minuten in een pan kokend water met een snuf zout. Dompel de sperziebonen direct in ijswater en laat ca. 2 minuten staan. Giet af en laat drogen.

  2. Roer intussen, de mosterd, de azijn, de olie, de citroenschil, het -sap en de knoflook door elkaar. Schep de sperziebonen om met de dressing. Verdeel over een schaal en bestrooi met de parmezaan.

Per portie: 139 kcal | 6 g koolhydraten | 4 g eiwit | 10 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith & Helena Busiakiewicz Fotografie: Toby Scott Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Matthew Ford

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)