Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Rodewijnjus Martina

Rodewijnjus

  • Gemiddeld

  • ca. 8 uur bereidingstijdca. 8 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm voor de bouillon de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de schenkels met de uien in een ingevette ovenschaal en zet ca. 20 minuten in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen. Doe ze in een grote pan en giet er ca. 5 liter koud water bij. Zet op het vuur en breng aan de kook.

  2. Draai het vuur laag en schuim de bouillon af met een schuimspaan. Voeg de wortel, de selderij, de tijm, de rozemarijn, de knoflook, de foelie en 5 laurierblaadjes toe. Laat ca. 3 uur rustig trekken.

  3. Zeef de bouillon in een schone pan. Bewaar het vlees voor een lekkere huzarensalade of kroketten.

  4. Zet voor de jus de bouillon opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Kook de bouillon in ca. 3 uur in tot ca. 750 ml jus die licht stroperig, donkerbruin en vol van smaak is. Neem van het vuur.

  5. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de appel in. Voeg 2 laurierblaadjes toe en blus af met de wijn. Breng aan de kook en kook de wijn in ca. 1 uur en 30 minuten in tot ca. 200 ml stroperige saus. Voeg de jus toe en laat nog even inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)