Rodewijnjus
Gemiddeld
ca. 8 uur bereidingstijdca. 8 u. bereidingstijd
Advertentie
Dit recept is perfect voor 1 Beef Wellington.
Bereiding
Verwarm voor de bouillon de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de schenkels met de uien in een ingevette ovenschaal en zet ca. 20 minuten in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen. Doe ze in een grote pan en giet er ca. 5 liter koud water bij. Zet op het vuur en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en schuim de bouillon af met een schuimspaan. Voeg de wortel, de selderij, de tijm, de rozemarijn, de knoflook, de foelie en 5 laurierblaadjes toe. Laat ca. 3 uur rustig trekken.
Zeef de bouillon in een schone pan. Bewaar het vlees voor een lekkere huzarensalade of kroketten.
Zet voor de jus de bouillon opnieuw op het vuur en breng aan de kook. Kook de bouillon in ca. 3 uur in tot ca. 750 ml jus die licht stroperig, donkerbruin en vol van smaak is. Neem van het vuur.
Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de appel in. Voeg 2 laurierblaadjes toe en blus af met de wijn. Breng aan de kook en kook de wijn in ca. 1 uur en 30 minuten in tot ca. 200 ml stroperige saus. Voeg de jus toe en laat nog even inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.