
Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Pel en snipper deknoflook.
Meng de mascarpone met 75 g ParmigianoReggiano, de knoflook, zout en peper.
Was de aardappel goed en borstel eventueel schoon. Snijd de aardappel met een mandoline in dunne plakjes van ca. 2 mm.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw rondom 1 cm van het deeg naar binnen en druk goed vast, bijvoorbeeld met een vork.
Bestrijk de randen van het deeg met de geklutste eidooier.
Bestrijk het midden van het deeg met het mascarponemengsel en leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs erop. Verdeel de rozemarijnnaaldjes en de rest van de Parmigiano Reggiano erover.
Bak het geheel in ca. 40 minuten goudbruin en krokant in de oven en serveer.