Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

Bladerdeegtaartje met mascarpone, aardappel, rozemarijn en Parmigiano Reggiano

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Dit heerlijke recept met mascarpone, aardappel, rozemarijn én natuurlijk Parmigiano Reggiano maakt van een doordeweekse dag een feestje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • mandoline
  • bakpapier
Dit heerlijke recept met mascarpone, aardappel, rozemarijn én natuurlijk Parmigiano Reggiano maakt van een doordeweekse dag een feestje.
In samenwerking met
ice.itesteri.it en assolatte.it

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C /hetelucht: 160°C). Pel en snipper deknoflook.

  2. Meng de mascarpone met 75 g ParmigianoReggiano, de knoflook, zout en peper.

  3. Was de aardappel goed en borstel eventueel schoon. Snijd de aardappel met een mandoline in dunne plakjes van ca. 2 mm.

  4. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw rondom 1 cm van het deeg naar binnen en druk goed vast, bijvoorbeeld met een vork.

  5. Bestrijk de randen van het deeg met de geklutste eidooier.

  6. Bestrijk het midden van het deeg met het mascarponemengsel en leg de schijfjes aardappel dakpansgewijs erop. Verdeel de rozemarijnnaaldjes en de rest van de Parmigiano Reggiano erover.

  7. Bak het geheel in ca. 40 minuten goudbruin en krokant in de oven en serveer.

Per portie: 666 kcal | 33 g koolhydraten | 17 g eiwit | 52 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)