Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
wintergerechten

Entrecote met gezoete knoflook

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd er dikke frieten (ca. 2×2 cm) van. Bestrooi de frites met het aardappelzetmeel en schud het overtollige aardappelzetmeel er goed af. Verhit 1,5 l olie in een ruime pan tot ca. 140°C. Frituur de frites 3-4 minuten voor, tot ze gaar maar niet gekleurd zijn. Laat de frites goed uitlekken en droog ze op keukenpapier.

  2. Pel de knoflook en halveer de tenen over de lengte. Verhit 1 el boter in een pannetje en fruit er de knoflooktenen in. Voeg de basterdsuiker toe en laat hem kort karamelliseren. Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel rustig inkoken tot het een beetje stroperig wordt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Haal de entrecotes ca. 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verhoog de temperatuur van de frituurolie tot ca. 180°C en frituur de frites goudbruin. Houd de frites warm.

  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de entrecotes op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin en blus het geheel af met 1 el boter. Neem de pan van het vuur en laat hem ca. 3 minuten afgedekt staan. Schep de gezoete knoflookjus over het vlees. Serveer met de frites en eventueel een salade.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)