Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
wintergerechten

Entrecote met gezoete knoflook

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Biefstuk bakken teveel werk? Ben je gek! Dit geweldige comfortfood staat binnen een half uur op tafel. Schenk een glas wijn in en genieten maar van deze entrecote met gezoete knoflook.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Biefstuk bakken teveel werk? Ben je gek! Dit geweldige comfortfood staat binnen een half uur op tafel. Schenk een glas wijn in en genieten maar van deze entrecote met gezoete knoflook.
Tip
Gebruik voor het bakken van het perfecte biefstuk een zware koekenpan die de warmte goed vast kan houden. Een exemplaar van gietijzer is hiervoor ideaal. Verhit de droge pan tot hij echt goed heet is voor je het vlees erin legt.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd er dikke frieten (ca. 2×2 cm) van. Bestrooi de frites met het aardappelzetmeel en schud het overtollige aardappelzetmeel er goed af. Verhit 1,5 l olie in een ruime pan tot ca. 140°C. Frituur de frites 3-4 minuten voor, tot ze gaar maar niet gekleurd zijn. Laat de frites goed uitlekken en droog ze op keukenpapier.

  2. Pel de knoflook en halveer de tenen over de lengte. Verhit 1 el boter in een pannetje en fruit er de knoflooktenen in. Voeg de basterdsuiker toe en laat hem kort karamelliseren. Voeg de kalfsfond toe en laat het geheel rustig inkoken tot het een beetje stroperig wordt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Haal de entrecotes ca. 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verhoog de temperatuur van de frituurolie tot ca. 180°C en frituur de frites goudbruin. Houd de frites warm.

  4. Verhit 1 el olie in een pan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de entrecotes op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin en blus het geheel af met 1 el boter. Neem de pan van het vuur en laat hem ca. 3 minuten afgedekt staan. Schep de gezoete knoflookjus over het vlees. Serveer met de frites en eventueel een salade.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)