Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Hete bliksem met stukjes gebakken rookworst erop

Hete bliksem

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Zin in oldskool? Maak hete bliksem! Deze stamppot met aardappelen en appel kent verschillende varianten, maar wij gaan hier voor een klassieke versie met stukjes gebakken rookworst. Want soms kan er even niets lekkerders zijn dan dat..

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zin in oldskool? Maak hete bliksem! Deze stamppot met aardappelen en appel kent verschillende varianten, maar wij gaan hier voor een klassieke versie met stukjes gebakken rookworst. Want soms kan er even niets lekkerders zijn dan dat..
De lekkerste stamppot
Benieuwd hoe je je stamppot een extra twist geeft? Je leest het hier!

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een grote pan en leg de appelblokjes en de ui erbovenop. Voeg het water en een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Kook met het deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.

  2. Snijd de rookworst in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes in 3-4 minuten per zijde goudbruin.

  3. Giet de pan met de aardappels af. Voeg de boter en de mosterd toe en stamp alles tot een grove of fijne puree, afhankelijk van je voorkeur. Proef en breng op smaak met extra zout en peper.

  4. Verdeel de hete bliksem over diepe borden en verdeel de rookworst erover. Maak af met de verse tijmblaadjes en versgemalen zwarte peper.

Per portie: 548 kcal | 63 g koolhydraten | 13 g eiwit | 25 g vet

Receptuur: Winnie Verswijvel

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!