Cheddarbrood met lente-uiboter
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng 150 g bloem, het meel, de baking soda en het zout in een kom. Houd een klein handje kaas achter en roer de overige kaas door het bloemmengsel. Voeg genoeg karnemelk toe om een zacht, maar niet plakkerig deeg te maken.
2. Kneed het deeg kort door en vorm er een bal van. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat en snijd het met een scherp mesje kruisvormig in. Bestrooi met de achtergehouden kaas. Bak het brood in 30-40 minuten knapperig in de oven. Laat afkoelen.
3. Klop intussen voor de lente-uiboter de boter met de lente-ui. Schep de boter in een schaaltje. Serveer het brood nog net een beetje warm met de lente-uiboter.