Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cheddarbrood met lente-uiboter

Cheddarbrood met lente-uiboter

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de lente-uiboter

Zelfgemaakt brood dat binnen een klein uurtje op tafel staat! Je kneedt het deeg maar kort en schuift het zo de oven in, zonder het eerst te laten rijzen. Heb je nog wat over? Snijd het brood in sneetjes en bewaar luchtdicht verpakt tot 4 weken in de vriezer.

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng 150 g bloem, het meel, de baking soda en het zout in een kom. Houd een klein handje kaas achter en roer de overige kaas door het bloemmengsel. Voeg genoeg karnemelk toe om een zacht, maar niet plakkerig deeg te maken.

  2. 2. Kneed het deeg kort door en vorm er een bal van. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat en snijd het met een scherp mesje kruisvormig in. Bestrooi met de achtergehouden kaas. Bak het brood in 30-40 minuten knapperig in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3. Klop intussen voor de lente-uiboter de boter met de lente-ui. Schep de boter in een schaaltje. Serveer het brood nog net een beetje warm met de lente-uiboter.

Per portie: 293 kcal | 29 g koolhydraten | 9 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s, styling en foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)