Bereiding

  1. Verhit ½ el olie in een braadpan op hoog vuur. Bak er de maiskolven 8-10 minuten in tot ze rondom mooi geblakerd zijn. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de maiskorrels van de kolf.
  2. Verhit weer ½ el olie in dezelfde pan en bak er de paprika ca. 10 minuten in tot hij zacht is en goudbruine randjes heeft. Voeg de lente-ui, 2 tl gerookte-paprikapoeder en de knoflook toe en bak nog 3-4 minuten op laag vuur tot de aroma’s vrijkomen. Voeg ¾ van de maiskorrels toe en schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en roer de bulgur erdoorheen. Zet het vuur laag. Gaar afgedekt 8-10 minuten tot de bouillon opgenomen is en de bulgur zacht is.
  3. Roer de pilav los met een vork en garneer met de overige mais en de koriander. Schep de Griekse yoghurt in een kom en bestuif met wat extra paprikapoeder. Serveer de pilav met de yoghurt en de limoenpartjes om over de bulgur uit te knijpen.

Per portie: ca. 417 kcal
13 g eiwit | 5 g vet | 75 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Styling: Katie Marshall Foodstyling: Hannah Wilkinson