Focaccia met tomaatjes en olijven
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng in een kom de bloem met de gist, 3 el olijfolie en 200 ml lauwwarm water tot een plakkerig deeg. Dek af en laat ca. 45 minuten rijzen. Voeg het zout toe en kneed ca. 8 minuten stevig door. Vorm zo goed en zo kwaad als het gaat een bol van het deeg en laat afgedekt ca. 40 minuten verder rijzen. Vouw het deeg nu weer enkele malen om zodat het steviger wordt.
Stort het deeg in een ingevet bakblik en druk het een beetje uit richting de hoeken. Laat afgedekt nog ca. 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).
Roer in een kommetje 50 ml olijfolie, 50 ml water en 2 tl grof zeezout door elkaar. Druip dit mengsel over het deeg en verdeel er de tomaatjes, de olijven en de kruiden over. Druk met je vingertoppen gaatjes in het deeg. Bak de focaccia in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat de focaccia helemaal afkoelen en snijd hem in blokjes.