Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
zelf pitabroodjes maken

Zelf pita’s maken

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Voor 6 stuks

Zelf pita's maken is niet alleen leuk, ze zijn ook nog eens veel lekkerder dan die van de supermarkt. Met slechts een paar ingrediënten tover jij je eigen pita's op tafel.

Bereiding

  1. Los de gist op in 160 ml lauwwarm water in een ruime kom. Voeg 250 g bloem, het zout en 1 tl olijfolie toe en kneed lichtjes door. Kneed het mengsel op een met bloem bestoven werkblad ca. 5 minuten tot een stevig deeg. Vet de kom lichtjes in met wat olijfolie. Vorm van het deeg een bol en leg hem in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur en 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg zich in volume heeft verdubbeld.

  2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol er met een deegroller platte ronde schijven van ca. 6 mm dik van.

  3. Verhit een plaatstalen of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Vet hem licht in met een beetje olijfolie. Bak de pita ca. 30 seconden, draai hem om en bak hem 1-2 minuten aan de andere kant. Draai hem weer om en bak de pita nog 1-2 minuten, nu bolt de pita op. Bak alle pita’s op dezelfde manier. Bewaar de pita’s die al gebakken zijn in een theedoek.

Foto’s & foodstyling: Willem van Santen Receptuur & styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)