Zelf pita’s maken
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Los de gist op in 160 ml lauwwarm water in een ruime kom. Voeg 250 g bloem, het zout en 1 tl olijfolie toe en kneed lichtjes door. Kneed het mengsel op een met bloem bestoven werkblad ca. 5 minuten tot een stevig deeg. Vet de kom lichtjes in met wat olijfolie. Vorm van het deeg een bol en leg hem in de kom. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 1 uur en 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg zich in volume heeft verdubbeld.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol er met een deegroller platte ronde schijven van ca. 6 mm dik van.
Verhit een plaatstalen of gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Vet hem licht in met een beetje olijfolie. Bak de pita ca. 30 seconden, draai hem om en bak hem 1-2 minuten aan de andere kant. Draai hem weer om en bak de pita nog 1-2 minuten, nu bolt de pita op. Bak alle pita’s op dezelfde manier. Bewaar de pita’s die al gebakken zijn in een theedoek.