Bereiding

1. Kook de Chinese noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de noedels af en spoel ze kort onder koud stromend water. Spreid ze uit op een schaal en laat de noedels afkoelen.

2. Pel en snipper de knoflook. Maak de lenteuitjes schoon en hak ze fijn. Schil de gember en snijd hem in fijne reepjes. Was de paksoi’s, schud ze goed droog en halveer ze in de lengte. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

3. Verhit 5 el olie in een grote wok. Bak de afgekoelde noedels in ca. 5 minuten goudbruin in de olie. Schep de noedels uit de pan en houd ze apart. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak er de knoflook, de lente-ui en de gember ca. 30 seconden op hoog vuur in.

4. Voeg de paksoi en de oesterzwammen toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de shaoxingwijn en de sojasaus. Voeg de noedels toe en meng het geheel goed. Verwarm nog ca. 3 mi- nuten op laag vuur met een deksel op de pan. Was de rode peper en snijd hem in dunne ringen. Verdeel het gerecht over kommen en druppel er de sesamolie overheen. Bestrooi met de rode peper.

Per portie: ca. 783 kcal
22 g eiwit | 35 g vet | 93 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: eigen collectie