Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
wafels

Chocoladewafels

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Zei er iemand wafels? O jazeker! En deze wafels met chocolade wil je zeker proeven. Probeer ze nu zelf!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Zei er iemand wafels? O jazeker! En deze wafels met chocolade wil je zeker proeven. Probeer ze nu zelf!

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm en verbrokkel er de gist in. Roer tot de gist is opgelost. Splijt het vanillestokje en schraap er het merg uit. Smelt 50 g chocolade au bain-marie.

  2. Meng in een kom de bloem met de suiker, het vanillemerg, de cacao en een snufje zout. Voeg het ei en de gesmolten chocolade toe. Schenk al roerend geleidelijk de gistmelk erbij. Roer goed door om klontjes te voorkomen.

  3. Smelt de boter en klop hem door het beslag. Verkruimel de beschuit fijn en roer hem door het beslag. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  4. Verwarm het wafelijzer en vet het eventueel in met wat olie. Schenk steeds een grote soeplepel van het beslag in het wafelijzer en klap het ijzer dicht. Bak de wafels 2-3 minuten voor lichte, zachte wafels en 4-5 minuten voor donkerdere, krokantere wafels. Laat de wafels kort afkoelen op een rooster

  5. Breng in een pannetje de slagroom aan de kook. Neem van het vuur en smelt er 100 g chocolade in. Schenk de chocoladesaus over de wafels en serveer ze direct.

voor ca. 8-10 stuks

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Hoe smelt je chocolade?

Chocolade smelten kan op verschillende manieren gedaan worden. Soms ligt het ook aan de chocolade die je in huis hebt en of het wit, melk of puur is. Zo is goedkopere chocolade gevoeliger voor oververhitting en moet je deze goed in de gaten houden. Het kan tevens ongelijkmatig smelten en gaan klonteren door de toegevoegde vetten. Hierdoor kunnen ze een rare substantie krijgen, die helemaal niet te roeren is. Gebruik het liefst dus chocolade van goede kwaliteit voor het beste resultaat. Let ook nog even op het cacaogehalte in de chocolade. Melkchocolade kun je smelt je bij een temperatuur van maximaal 45°C, pure chocolade op maximaal max. 50°C en witte chocolade op maximaal max. 40°C.

Nu je de basisregels weet, kun je aan de slag met het chocolade smelten! Wij leggen je hieronder uit op welke manieren je dit het beste kunt doen voor de perfecte gesmolten chocolade.