Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maal het zeezout, de suiker en het venkelzaad in een koffiemolentje of vijzel tot een fijn poeder. Je hebt misschien niet alles van dit mengsel nodig, bewaar het in een potje voor een volgende keer.
Schaaf de aardappel op een mandoline in dunne plakjes. Ze moeten zo dun zijn dat je ze helemaal door kan buigen zonder dat ze breken. Leg de aardappelschijfjes in lauwwarm water om zoveel mogelijk zetmeel eraf te spoelen. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ruim olie in een frituurpan tot ca. 160°C. Dep de aardappelschijfjes goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Frituur ze portiegewijs goudbruin in de hete olie. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi aan beide kanten met het venkelzout.
Meng voor de kaviaardip de crème fraîche met de kaviaar. Serveer de dip bij de chips.