Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip

Zelfgemaakte chips met venkelzout en kaviaardip

In samenwerking met Les Généreux
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de kaviaardip

Benodigdheden

  • mandoline
Een bakje chips maak je extra speciaal door de chips zelf te bakken én door het te serveren met een luxe kaviaardip en venkelzout. Om je vingers bij af te likken.
 

Bereiding

  1. Maal het zeezout, de suiker en het venkelzaad in een koffiemolentje of vijzel tot een fijn poeder. Je hebt misschien niet alles van dit mengsel nodig, bewaar het in een potje voor een volgende keer.

  2. Schaaf de aardappel op een mandoline in dunne plakjes. Ze moeten zo dun zijn dat je ze helemaal door kan buigen zonder dat ze breken. Leg de aardappelschijfjes in lauwwarm water om zoveel mogelijk zetmeel eraf te spoelen. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Verhit ruim olie in een frituurpan tot ca. 160°C. Dep de aardappelschijfjes goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Frituur ze portiegewijs goudbruin in de hete olie. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi aan beide kanten met het venkelzout.

  4. Meng voor de kaviaardip de crème fraîche met de kaviaar. Serveer de dip bij de chips.

Per portie: 148 kcal | 15 g koolhydraten | 2 g eiwit | 9 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)