Bereiding
- Meng in een beslagkom de tarwebloem, witte rijstmeel, het aardappelzetmeel, de maïzena, het bakpoeder, de gochugaru en het zout samen met 270 ml ijskoud water tot een glad beslag.
- Rasp een paar centimeter verse gember fijn en knijp de geraspte gember met je hand uit boven een kommetje. Meng voor de sojasaus het gember vocht met alle andere sojasausingrediënten in een kommetje tot een glazige saus.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet ⅓ van het pannenkoekenbeslag in de koekenpan en zorg dat de hele bodem bedekt is met het beslag. Pak ⅓ van de lente ui, bospeen, kool en tofu en verdeel in het nog natte beslag. Handel snel want het beslag wordt snel gaar. Met de achterkant van een spatel duw je de groenten en de tofu zachtjes in het beslag. Wacht nu tot de pannenkoek aan de bovenkant droog is en keer hem om in de pan. Bak nog ca. 2 minuten verder. Herhaal met het overige beslag en de overige groenten en tofu.
- Serveer de pannenkoeken met de sojasaus. Lekker om in te dippen.
*Het Koreaanse peperpoeder gochugaru is typerend door z’n zoete en iets rokerige smaak. Je kunt het eventueel vervangen door chilipoeder.
Recept van Jutri: “Mijn passie ligt bij plantaardig, kleurrijke no fuss recepten, zoals deze Koreaanse hartige pannenkoeken. Op mijn Instagram @juutlovesfood vind je heerlijke recepten en veel gerechtinspiratie.”