Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Poké bowl van Living the Green Life

Dit zijn dé lekkerste recepten met tofu

Advertentie

Weg met dat zompige en saaie imago! Tofu is namelijk hartstikke lekker, mits je het goed klaarmaakt. Het geheim? Het sponsachtige van tofu moet je in je voordeel moet laten werken. Tofu moet goed geperst worden, zodat het vocht eruit verdwijnt. Vervolgens kun je de tofu marineren en zich dus weer vol laten zuigen met alles wat je wel lekker vindt. Probeer deze zeven gerechten met tofu maar eens!

Recepten met tofu

Als je niet van tofu houdt, dan heb je deze tofu recepten duidelijk nog nooit geprobeerd. Pas op: hierna ben je gegarandeerd fan van dit heerlijke ingrediënt!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Poké bowl van Living the Green Life

Vegan poké bowl

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door vissers uit Hawaï, bedoeld om restjes op te maken. Inmiddels gaat het gerecht de hele wereld over en maakt iedereen zijn eigen variaties. Deze vegan variant bevat lekker veel groenten, tofu, rijst én een plantaardige dressing.

Naar het recept
Wat is garam masala

Tofu tikka masala

Het favoriete Aziatische gerecht van voormalig Foodies Friend Maura is deze vegetarische Indiase tofu tikka masala, met tofu in plaats van kip. Wij begrijpen waarom!

Naar het recept
Pittige tofu met zwarte peper

Pittige tofu met zwarte peper

“Als je dit gerecht niet lekker vindt, kun je in principe nu stoppen. Dan ga je tofu namelijk nooit lekker vinden.” Dit zei Emma de Thouars over onderstaand gerecht. Ze had gelijk: wij zijn na het maken van dit recept gek op tofu!

Naar het recept
bimi met tofudressing

Geroosterde bimi met tofudressing

Wist je dat je van tofu een heerlijke dressing kunt maken? Probeer het maar eens met dit fijne recept met tofu!

Naar het recept
Koreaanse hartige pannenkoek met tofu

Koreaanse hartige pannenkoek met tofu

Ga voor kleur met deze smaakvolle Koreaanse pannenkoeken. Yum!

Naar het recept
Gefrituurde tofu met kurkumakaramel en dille

Gefrituurde tofu met kurkumakaramel en dille

Wederom een heerlijk recept van Emma de Thouars! Een soortgelijk recept vind je ook in haar geweldige boek “Tofu”, al maakte ze dit recept met een kleine twist. Naast de smaakvolle tofu is de kurkumakaramel om je vingers bij af te likken…

Naar het recept
Bao buns met sticky tofu

Bao buns met sticky tofu

Als voorgerecht, als hoofdgerecht of om jezelf eens in de watten te leggen met een heerlijke lunch: deze bao buns met tofu zijn voor haast elk moment wel geschikt.

Naar het recept

Ons favoriete tofu recept

FOODIES FAVORIET
Poké bowl van Living the Green Life

Vegan poké bowl met tofu

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door vissers uit Hawaï, bedoeld om restjes op te maken. Inmiddels gaat het gerecht de hele wereld over en maakt iedereen zijn eigen variaties. Deze vegan variant bevat lekker veel groenten, tofu, rijst én een plantaardige dressing.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 200 g rijst (ongekookt)
  • 200 g tofu (uitgelekt)
  • 2 el plantaardige olie
  • 150 g rodekool
  • 150 g komkommer
  • 150 g edamamebonen (gekookt – of evt. sojabonen)
  • 0.5 avocado
  • 0.5 limoen
  • 1 el sojasaus
  • 1 el pindakaas
  • 1 el water
  • 2 el sesamzaad (optioneel)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd intussen de tofu in blokjes en verhit 1 eetlepel olie in een pan. Voeg de tofu toe en bak hem rondom goudbruin.

  3. Snijd de rodekool in dunne reepjes en de komkommer in halve maantjes.

  4. Giet de rijst af en verdeel deze over twee diepe borden of kommen. Verdeel vervolgens de komkommer, rodekool, edamame- of sojabonen en gebakken tofu erover.

  5. Snijd de avocado in plakjes en leg deze erbij. Snijd de limoen in partjes en leg deze er ook bij.

  6. Meng in een kommetjes de sojasaus, de pindakaas, de overige olie en het water tot een dressing. Schenk deze over de bowl en top eventueel af met sesamzaadjes. Stokjes erbij en eten maar!

Dit recept is gemaakt door Sanne van de website Living the Green Life.

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!