Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pittige tofu met zwarte peper

Pittige tofu met zwarte peper

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Snijd 800 g firm tofu in plakken van ca. 1,5 cm dik. Leg de plakken tussen keukenpapier of een schone theedoek en leg er wat zwaars op. Pers in ca. 30 minuten het vocht uit de tofu.

  2. 2. Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm bij 1,5 cm. Verhit 4 el olie in een pan. Wentel de blokjes tofu in wat maïzena en schud ze af. Bak de tofu (eventueel portiegewijs) rondom goudbruin en krokant in de olie. Laat de tofu op keukenpapier uitlekken.

  3. 3. Giet de olie uit de pan en smelt er 100 g boter in. Voeg 12 fijngesneden sjalotjes, 4 fijngesneden milde rode pepers, 8 fijngehakte knoflookteentjes en 3 el fijngehakte verse gember toe en fruit op laag vuur ca. 15 minuten. Voeg 3 el zoete sojasaus, 3 el lichte sojasaus, 4 tl donkere sojasaus, 2 el suiker en 3 el gekneusde zwartepeperkorrels toe. Breng aan de kook en roer goed door.

  4. 4. Verwarm de tofublokjes ca. 1 minuut in de saus. Roer nog 4 fijngesneden bosuitjes erdoorheen. Serveer de tofu met basmatirijst en groenten.

Tekst, receptuur & foto: Willem van Santen, vrij naar een recept van Yotam Ottolenghi uit zijn kookboek Plenty.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)