Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Poké bowl van Living the Green Life

Vegan poké bowl

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Sanne: "Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door vissers uit Hawaï, bedoeld om restjes op te maken. Inmiddels gaat het gerecht de hele wereld over en maakt iedereen zijn eigen variaties. Wij doen daar vrolijk aan mee! Deze vegan variant bevat lekker veel groenten, tofu, rijst én een plantaardige dressing. Zeg maar aloha tegen deze poké bowl!"
Tip
Deze poké bowl is een geweldig avondmaal en staat elke week in een andere variatie bij ons op tafel, maar wist je dat hij ook heerlijk als lunch is?

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijd intussen de tofu in blokjes en verhit 1 eetlepel olie in een pan. Voeg de tofu toe en bak hem rondom goudbruin.

  3. Snijd de rodekool in dunne reepjes en de komkommer in halve maantjes.

  4. Giet de rijst af en verdeel deze over twee diepe borden of kommen. Verdeel vervolgens de komkommer, rodekool, edamame- of sojabonen en gebakken tofu erover.

  5. Snijd de avocado in plakjes en leg deze erbij. Snijd de limoen in partjes en leg deze er ook bij.

  6. Meng in een kommetjes de sojasaus, de pindakaas, de overige olie en het water tot een dressing. Schenk deze over de bowl en top eventueel af met sesamzaadjes. Stokjes erbij en eten maar!

Dit recept is gemaakt door Sanne van de website Living the Green Life.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)