Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
bimi met tofudressing

Geroosterde bimi met tofudressing

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereiding

  1. 1. Pureer de ingrediënten voor de dressing in een blender fijn. Breng eventueel op smaak met zout.

  2. 2. Pel de sjalotten en halveer ze. Snijd ze in langwerpige reepjes. Verhit de olie in een bakpan en bak er de sjalotten op middelhoog vuur in 5­6 minuten goudbruin en krokant in. Schep de sjalotten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.

  3. 3. Maak de bimi schoon indien nodig. Wentel de bimi door de sjalottenolie. Rooster de bimi in een grillpan rondom ca. 4 minuten.

  4. 4. Leg de geroosterde bimi op een schaal of verdeel over borden en druip er de dressing overheen. Bestrooi met de krokante sjalot en de furikake. Geef er rijst bij.

*Furikake is een Japanse smaakmaker, een strooisel van geroosterd sesamzaad en zeewier. In sommige varianten vind je ook gedroogde vis, maar de vegetarische variant van Terra Sana is in Nederland het best verkrijgbaar.

Per portie: 685 kcal | 86 g koolhydraten | 20 g eiwit | 28 g vet

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)