Bereiding

  1. Leg voor de gefrituurde tofu de tofu op een bord. Besprenkel met grof zeezout en laat ca. 10 minuten staan. Zo kan het in de tofu trekken voor lekker veel smaak.
  2. Verhit een flinke laag olie in een wok of (frituur)pan tot 200°C. Door de hoge temperatuur frituur je de buitenste laag echt los van de tofu en ontstaat er een laagje. Laat de tofu voorzichtig in de olie glijden en frituur ca. 10 minuten. Let hierbij goed op dat de tofu de onderkant van de pan niet raakt. Om dit te voorkomen kun je met een spatel de tofu iets omhoog duwen.
  3. Als er niet genoeg olie in de pan zit om de tofu onder te laten staan, kun je de hete olie over de bovenkant van de tofu scheppen – dit heet arroseren. Of keer de tofu halverwege voorzichtig een keer om.
  4. Zet een zeef klaar boven een hittebestendige kom. Schep de tofu voorzichtig uit de pan en laat uitlekken in de zeef. Leg een handje verse dille op je spatel en dompel de dille voorzichtig onder in de hete olie. Wacht 10-20 seconden tot de dille iets begint te verkleuren. Schep de dille uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Kneus voor de kurkumakaramel de knoflook met de zijkant van je mes en doe samen met de suiker, de rijstazijn en de kurkuma in een steelpannetje. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 2-3 minuten pruttelen tot de saus iets indikt. Zet het vuur uit en laat de saus iets afkoelen. Hij wordt dan nog iets dikker.
  6. Haal de tofu voorzichtig door de kurkumakaramel en leg hem op een bord. Serveer met de gefrituurde dille en wat extra verse dille. Maak af met een snufje grof zeezout.

Per portie (3): ca. 480 kcal
20 g eiwit | 21 g vet | 48 g koolhydraten

Recept: Emma de Thouars Fotografie: Willem van Santen