Gestoofde radicchio met cannellinibonen en parmezaan
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middel- hoog vuur. Bak de rode uien met wat zout en peper glazig. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee. Voeg het venkelzaad toe en rooster een minuut mee.
Snijd intussen de uiteinden van de radicchio’s af. Haal een voor een de bladeren los en halveer ze over de lengte. Snijd ze niet uit gemak in ringen, dan krijg je een papperig eindresultaat. Voeg de radicchio toe aan de gestoofde uien en de knoflook en breng nogmaals op smaak met zout en peper.
Voeg zodra de bladeren geslonken zijn de rodewijnazijn toe. Je zult zien dat de kleur van de radicchio weer helemaal tot leven komt. Voeg de cannellinibonen, 400 milliliter water en eventueel de parmezaankorst toe. Laat het geheel zonder deksel op de pan zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen om de smaken met elkaar te laten vermengen en de bouillon te laten inkoken.
Proef en voeg indien nodig extra zout, peper en/of rodewijnazijn toe. Verdeel de radicchio met de cannellinibonen over de borden en rasp er flink wat Parmezaanse kaas en citroenschil overheen.