
Romige aardappelsoep met appel, pastinaak en gember van Jacky Nobels
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°). Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de aardappel, de pastinaak, de appel en de gember toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Kook door tot de groenten zacht zijn geworden, dit duurt ca. 15 minuten. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer. Roer er 150 ml kokosmelk doorheen en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwijder voor de croutons de korst van de boterham en smeer de boterham in met de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de boterham in blokjes van ca. 1 cm en verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de croutons ca. 15 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Garneer de soep met wat extra kokosmelk, verse peterselie en de croutons.