Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Snelle gebakken masalarijst uit de oven met spinazie en erwtjes

Snelle gebakken masalarijst uit de oven met spinazie en erwtjes

In samenwerking met Tilda
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Over Tilda
Tilda basmati is de champagne onder de rijst: wij selecteren enkel pure basmati van de hoogste kwaliteit. Net zoals bij goede wijn, is basmati afhankelijk van een goede oogst. Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort. En net zoals champagne met de jaren beter wordt, verbetert ook basmati met de tijd. Wij laten onze basmati eerst maanden rijpen voordat we de rijst zorgvuldig in de molen verwerken. Andere granen en gebroken korrels filteren wij eruit, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Zo geeft Tilda zijn basmati een diepere, rijkere smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Meng in een diepe, grote ovenschaal de spinazie, de doperwten, de knoflook, het currypoeder, het korianderzaad en de olie. Bestrooi met zout en peper en meng alles goed met elkaar.

  2. Knijp de rijst in het zakje goed uit elkaar en verdeel over het spinaziemengsel. Kluts de eieren met de sojasaus en schenk over de rijst. Bak het geheel ca. 15 minuten in de oven, tot de spinazie geslonken is en de bovenste laag rijst knapperig. Neem uit de oven, schep snel enkele malen om en serveer direct. Serveer met je favoriete hot sauce.

Per portie: 249 kcal | 24 g koolhydraten | 10 g eiwit | 11 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)