Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Espresso-martini-crêpes

Espresso-martini-crêpes

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de espresso martini

Bereiding

  1. Meng voor de espresso martini de ingrediënten in de cocktailshaker. De espresso mag nog warm zijn. Schud de beker een paar keer stevig zodat het geheel goed mengt en je espresso martini gaat schuimen.

  2. Verhit de slagroom en de espresso in een grote koekenpan. Voeg 2 el van de espresso martini en de karamel toe en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 1 minuut koken.

  3. Voeg 1 crêpe aan de pan toe, draai hem snel om en vouw hem in vieren. Voeg de rest van de crêpes 1 voor 1 toe en vouw ze op dezelfde manier – ze mogen overlappen. De saus moet nu water dikker en stroperiger zijn.

  4. Serveer de warme crêpes met het vanilleroomijs en besprenkel met de saus – voeg eventueel nog wat extra espresso martini toe aan de saus. Je kunt het recept voor de saus verdubbelen als je er meer van wil. Drink de overige espresso martini erbij.

Per portie: 392 kcal | 31 g koolhydraten | 8 g eiwit | 26 g vet

Receptuur: Lulu Grimes Fotografie: Ella Miller Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)