Espresso-martini-crêpes
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor de espresso martini de ingrediënten in de cocktailshaker. De espresso mag nog warm zijn. Schud de beker een paar keer stevig zodat het geheel goed mengt en je espresso martini gaat schuimen.
Verhit de slagroom en de espresso in een grote koekenpan. Voeg 2 el van de espresso martini en de karamel toe en breng zachtjes aan de kook. Laat ca. 1 minuut koken.
Voeg 1 crêpe aan de pan toe, draai hem snel om en vouw hem in vieren. Voeg de rest van de crêpes 1 voor 1 toe en vouw ze op dezelfde manier – ze mogen overlappen. De saus moet nu water dikker en stroperiger zijn.
Serveer de warme crêpes met het vanilleroomijs en besprenkel met de saus – voeg eventueel nog wat extra espresso martini toe aan de saus. Je kunt het recept voor de saus verdubbelen als je er meer van wil. Drink de overige espresso martini erbij.