Advertentie
Snelle vegan recepten
Wie heeft gezegd dat je voor vegan avondeten uren in de keuken moet staan? Nergens voor nodig! Snel & vegan is de perfecte combinatie. Wij zetten wij 11 snelle vegan recepten voor je op een rij die in een handomdraai klaar zijn. In 30 minuten of minder staat je hoofdgerecht op tafel. Kortom: deze snelle vegan recepten zijn ideaal om doordeweeks te maken.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi
Heb jij al wel eens met pulled oats gekookt? Dit is een mix van haver, tuinbonen en erwten die worden vermalen, gekneed en gebakken. Heerlijk als vleesvervanger in een Aziatische roerbak zoals dit recept. Mis je net dat beetje pit? Voeg dan zelf nog wat sambal toe.
Vegan mac & cheese: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon
Wij kunnen niet zonder mac & cheese. Deze versie is ongelooflijk romig en lekker. En door de toegevoegde prei en bloemkool een stuk minder ongezond dan de originele versie. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.
Vegan poké bowl met tofu
Een kommetje vol geluk. Deze poké bowl is helemaal vegan, makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Het brengt Azië naar je toe. Met de toppings kan je natuurlijk zelf naar smaak variëren.
Vegan jackfruitstoof met bloemkool en kikkererwten
Wat past er beter bij de herfst dan een lekkere stoofpot in de kleuren van het seizoen? Dit maaltje zit boordevol groenten en peulvruchten; perfect om je weerstand op peil te houden! Daarbij is hij ook nog eens absolutely delicious. Smakelijk!
Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen
Aubergine, ui en champignons zijn voor de meeste foodies wekelijkse kost, maar er zijn ook heerlijke groenten die we te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn dit juist de ingrediënten die jouw gerecht een verrassende twist kunnen geven. Een voorbeeld hiervan is bimi. Maak een heerlijke en verrassende pasta met deze alleskunner.
Pad thai met paarse broccolini en pindasaus
Wie aan Thais eten denkt, denkt vaak gelijk aan Pad thai. Dit is een populair Thais gerecht van drooggebakken rijstnoedels met groentes dat in Thailand op elke straathoek te krijgen is. Gelukkig kan je thuis ook van dit gerecht genieten. Wij raden deze variant met paarse broccolini en pindasaus aan. Enjoy!
Vegan pho
Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar wij gaan voor een vegan en een meer vezelrijke variant. Met veel groenten en zilvervliesnoedels is dit een gerecht dat wij erg graag maken!
Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk
Hollandse kost met een Aziatische twist. De combinatie van aardappelen met Aziatische smaakmakers zoals ketjap, sambal, tempé en paksai is misschien wat verrassend maar ook erg lekker! En het beste? Dit gerecht is helemaal vegan doordat je kokosmelk in plaats van koemelk gebruikt.
Broodje falafel
Falafel, we love it! In een salade, een wrap of op een broodje. Wij kunnen geen genoeg krijgen van de kikkererwtenballetjes. Maar wist je dat de naam falafel eigenlijk naar tuinbonen refereert? De eerste falafel werd namelijk van tuinbonen gemaakt. De naam ‘falafel’ is dan waarschijnlijk ook ontleend aan ‘fava’ of ‘faba’ – dit is hoe tuinbonen in verschillende talen heten. Maar geef ons maar die met kikkererwten!
Koreaanse hartige pannenkoek met tofu
Deze Koreaanse hartige pannenkoek ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook heerlijk van smaak. De zoete en ietwat rokerige smaak krijgt de pannenkoek door het Koreaanse peperpoeder gochugaru. Deze specerij is gewoon bij de toko te koop maar je kunt het eventueel vervangen door chilipoeder.
Pasta met pistachepesto en pangrattato
In een lijstje met snelle (vegan) recepten kan de paste pesto natuurlijk niet ontbreken! Deze versie is alleen net wat specialer dan de pasta uit je studententijd. De pesto maak je namelijk met pistachenoten. En de pangrattato? Die maak je ook gewoon zelf!
Onze tips
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Dit zijn de lekkerste courgettesoep recepten
Sinterklaas toetje: de lekkerste recepten
Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat
Bovenop de trends: Haute Cuisine in New York
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.