Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Vegan poké bowl met tofu

Vegan favorieten: 11x snelle recepten

Advertentie

Wist je dat november World Vegan Month is? Deze maand staat volledig in het teken van plantaardig eten. Om je op weg te helpen, tippen we je deze maand elke week onze vegan favorieten. Deze week delen we onze elf favoriete vegan snelle recepten. Binnen een half uurtje heb je een heerlijk hoofdgerecht op tafel. Ga jij een van deze recepten proberen? Deel dan je kookkunsten op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Snelle vegan recepten

Wie heeft gezegd dat je voor vegan avondeten uren in de keuken moet staan? Nergens voor nodig! Snel & vegan is de perfecte combinatie. Wij zetten wij 11 snelle vegan recepten voor je op een rij die in een handomdraai klaar zijn. In 30 minuten of minder staat je hoofdgerecht op tafel. Kortom: deze snelle vegan recepten zijn ideaal om doordeweeks te maken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi Meatless Monday

Aziatische roerbak met Pulled Oats, rijst en paksoi

Heb jij al wel eens met pulled oats gekookt? Dit is een mix van haver, tuinbonen en erwten die worden vermalen, gekneed en gebakken. Heerlijk als vleesvervanger in een Aziatische roerbak zoals dit recept. Mis je net dat beetje pit? Voeg dan zelf nog wat sambal toe.

Naar het recept
Vegan 100_p.125_Mac & Cheese

Vegan mac & cheese: macaroni met ‘kaas’ en kokosbacon

Wij kunnen niet zonder mac & cheese. Deze versie is ongelooflijk romig en lekker. En door de toegevoegde prei en bloemkool een stuk minder ongezond dan de originele versie. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.

Naar het recept
Vegan poké bowl met tofu

Vegan poké bowl met tofu

Een kommetje vol geluk. Deze poké bowl is helemaal vegan, makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Het brengt Azië naar je toe. Met de toppings kan je natuurlijk zelf naar smaak variëren.

Naar het recept
Jackfruitstoof

Vegan jackfruitstoof met bloemkool en kikkererwten

Wat past er beter bij de herfst dan een lekkere stoofpot in de kleuren van het seizoen? Dit maaltje zit boordevol groenten en peulvruchten; perfect om je weerstand op peil te houden! Daarbij is hij ook nog eens absolutely delicious. Smakelijk!

Naar het recept
Cover voor

Volkorenspaghetti met bimi, chili en citroen

Aubergine, ui en champignons zijn voor de meeste foodies wekelijkse kost, maar er zijn ook heerlijke groenten die we te vaak links laten liggen. Zonde, want vaak zijn dit juist de ingrediënten die jouw gerecht een verrassende twist kunnen geven. Een voorbeeld hiervan is bimi. Maak een heerlijke en verrassende pasta met deze alleskunner.

Naar het recept
pad thai met paarse broccolini en pindasaus

Pad thai met paarse broccolini en pindasaus

Wie aan Thais eten denkt, denkt vaak gelijk aan Pad thai. Dit is een populair Thais gerecht van drooggebakken rijstnoedels met groentes dat in Thailand op elke straathoek te krijgen is. Gelukkig kan je thuis ook van dit gerecht genieten. Wij raden deze variant met paarse broccolini en pindasaus aan. Enjoy!

Naar het recept
Cover voor

Vegan pho

Pho is een Vietnamese noedelsoep. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met witte, platte rijstnoedels en vaak met vlees, maar wij gaan voor een vegan en een meer vezelrijke variant. Met veel groenten en zilvervliesnoedels is dit een gerecht dat wij erg graag maken!

Naar het recept
Aziatische stamppot met paksoi

Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk

Hollandse kost met een Aziatische twist. De combinatie van aardappelen met Aziatische smaakmakers zoals ketjap, sambal, tempé en paksai is misschien wat verrassend maar ook erg lekker! En het beste? Dit gerecht is helemaal vegan doordat je kokosmelk in plaats van koemelk gebruikt.

Naar het recept
Broodje falafel valle del sol

Broodje falafel

Falafel, we love it! In een salade, een wrap of op een broodje. Wij kunnen geen genoeg krijgen van de kikkererwtenballetjes. Maar wist je dat de naam falafel eigenlijk naar tuinbonen refereert? De eerste falafel werd namelijk van tuinbonen gemaakt. De naam ‘falafel’ is dan waarschijnlijk ook ontleend aan ‘fava’ of ‘faba’ – dit is hoe tuinbonen in verschillende talen heten. Maar geef ons maar die met kikkererwten!

Naar het recept
Koreaanse hartige pannenkoek met tofu

Koreaanse hartige pannenkoek met tofu

Deze Koreaanse hartige pannenkoek ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook heerlijk van smaak. De zoete en ietwat rokerige smaak krijgt de pannenkoek door het Koreaanse peperpoeder gochugaru. Deze specerij is gewoon bij de toko te koop maar je kunt het eventueel vervangen door chilipoeder.

Naar het recept
vegetarisch weekmenu Pasta met pistachepesto en pangrattato

Pasta met pistachepesto en pangrattato

In een lijstje met snelle (vegan) recepten kan de paste pesto natuurlijk niet ontbreken! Deze versie is alleen net wat specialer dan de pasta uit je studententijd. De pesto maak je namelijk met pistachenoten. En de pangrattato? Die maak je ook gewoon zelf!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!