Bereiding

  1. Roer voor de saus de pindakaas, tamarindepasta en rijstsiroop in een kom door elkaar en meng er geleidelijk de sojasaus, het limoensap en 4 eetlepels water door. Snijd van de broccolini de roosjes en de onderkant van de stronk af, leg de roosjes in een kom. Hak de stelen en de blaadjes in stukjes van 1 cm. Zet kleine bergjes knoflook, gember, chilipeper en tahoe dicht bij het fornuis. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze af onder koud water. Giet af, besprenkel met 1 eetlepel raapzaadolie en meng alles losjes met de hand.
  2. Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een passend deksel 2 eetlepels raapzaadolie op halfhoog tot hoog vuur en bak de tahoe 5 minuten. Schep de blokjes elke minuut om tot ze bleekgoud zijn. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak nog 2 minuten. Doe de broccolinistengels erbij met 4 eetlepels water, sluit de pan en laat de groente in 2 minuten gaarstomen. Doe de broccoliniroosjes, de saus en de bosui erbij (houd een handvol achter om te garneren), roer alles door elkaar, zet het deksel weer op de pan en laat nog 2 minuten staan.
  3. Zet het vuur vrij laag en voeg steeds een handvol noedels toe, roer tot ze met saus zijn bedekt en zet het vuur uit. Verdeel de noedels over vier borden en bestrooi met het sesamzaad en de achtergehouden bosui. Besprenkel elke portie met sesamolie, bestrooi met de reepjes basilicumblad en munt en voeg een flinke kneep citroensap toe. Serveer meteen.
Azië

Uit het boek

Azië
€32,-