Bereiding

1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de tofu al omscheppend in tot de blokjes rondom licht gekleurd zijn. Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 el water, de sojasaus en de suiker toe en verhit kort verder tot de tofu bruin gekleurd is en het geheel geurig is. Voeg het sesamzaad en de munt toe en haal de pan van het vuur. Houd apart.

2. Kook de rijst intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snufje zout. Laat de rijst iets afkoelen.

3. Blancheer de wortel ca. 5 minuten in een pan met kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

4. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen. Schep hier de tofu op en rangschik hier de toppings mooi omheen. Pers er het citroensap overheen en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Recept van Mina: “Gezond genieten van veel is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Drie jaar geleden begon ik mijn passie voor goed eten te delen op mijn Instagram @lifewithmina_com.”

Hier vind je meer lekkere vegan recepten.

Per portie: ca. 580 kcal
21 g eiwit | 27 g vet | 54 g koolhydraten