Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Vegan poké bowl met tofu

Vegan poké bowl met tofu

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de toppings

Mina: “Voor mij is een perfecte poké bowl niet alleen mooi kleurrijk, maar ook rijk aan smaken en structuren. Deze poké bowl is helemaal vegan, makkelijk te maken en zit bomvol smaak. Het brengt Azië naar je toe.”

Bereiding

  1. 1. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de tofu al omscheppend in tot de blokjes rondom licht gekleurd zijn. Voeg de sjalot, de knoflook en de gember toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg 2 el water, de sojasaus en de suiker toe en verhit kort verder tot de tofu bruin gekleurd is en het geheel geurig is. Voeg het sesamzaad en de munt toe en haal de pan van het vuur. Houd apart.

  2. 2. Kook de rijst intussen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een snufje zout. Laat de rijst iets afkoelen.

  3. 3. Blancheer de wortel ca. 5 minuten in een pan met kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.

  4. 4. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen. Schep hier de tofu op en rangschik hier de toppings mooi omheen. Pers er het citroensap overheen en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Per portie: 580 kcal | 54 g koolhydraten | 21 g eiwit | 27 g vet

Recept van Mina:

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)