Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Aziatische stamppot met paksoi

Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de marinade

Alles is anders aan deze bijzondere stamppot. Je maakt hem met paksoi in plaats van Hollandse kool, kokosmelk in plaats van koemelk en gemarineerde tempeh in plaats van worst of spekjes. Het resultaat? Een heerlijk aromatische stamppot met Aziatische smaakmakers en een lekkere bite.

Bereiding

  1. 1. Doe de aardappels in een pan met koud water en ½ tl zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

  2. 2. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kommetje. Giet de marinade over de tempeh in een kom of bakje en zorg dat de plakjes rondom bedekt zijn. Laat ca. 10 minuten marineren.

  3. 3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak er de tempeh krokant in. Haal de tempeh uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ui in enkele minuten glazig. Voeg de paksoi toe en bak 1-2 minuten verder tot hij iets geslonken maar nog steeds knapperig is.

  4. 4. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels met de warme kokosmelk tot een grove puree. Schep de paksoi en de ui luchtig door de puree. Breng de puree op smaak met zout en peper.

  5. 5. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tempeh. Garneer met de pinda’s en de gebakken uitjes.

Per portie: 528 kcal | 60 g koolhydraten | 16 g eiwit | 23 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)