Vegan borrelhapjes

Snacken zonder schuldgevoel! We starten World Vegan Month goed met een lijst vol vegan borrelhapjes waar je niet van af kunt blijven. Heb je wat te vieren? Stel dan zelf een heerlijke borrelplank samen met deze vegan borrelhapjes. In de meeste recepten wordt de kaas vervangen door veganistische kaas. De plantaardige variant van je favoriete kaassoorten kan je vaak gewoon in de supermarkt kopen maar is ook gemakkelijk zelf te maken. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk zelf maken eigenlijk is!

1. Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Wat is een borrel zonder frituursnack? Dit borrelhapje is alleen net wat verrassender dan de bitterbal. Maak tofu-beignets in nori-beslag met wakame. En, omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat Japanse mayonaise bij.

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

2. Portobello pizza

Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!

Portobello pizza

3. Loaded nacho’s met vegan kaassaus

Op en top Mexicaans streetfood! Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. De kaas kan natuurlijk niet ontbreken dus we gebruiken gewoon een vegan kaassaus. Want kaas=baas.

vegan borrelhapjes: Loaded nacho's met vegan kaassaus

4. Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

Dit heerlijke recept is om je vingers bij af te likken. Deze filodeegrolletjes zien er niet alleen prachtig uit maar smaken ook heerlijk. Deze vegan borrelhapjes zijn hier op de redactie favoriet door de heerlijke crunch.

vegan borrelhapjes: Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

5. Vegan Palak Pakora 

We eindigen de lijst met vegan borrelhapjes met een heerlijke Indiaase snack. Voor wie nog niet bekend is met deze Indiaase borrelhap: pakora betekend gefrituurd, palak spinazie. Oftewel: een gefrituurde spinazie snack. Het beslag is naar origineel recept gemaakt van kikkererwtenbloem en er komt van origine geen dierlijk product bij te pas.

vegan borrelhapjes: Palak pakora recept

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: