Vegan borrelhapjes

Snacken zonder schuldgevoel! Deze maand is World Vegan Month, tijd voor een lijst vol vegan borrelhapjes waar je niet van af kunt blijven. Heb je wat te vieren? Stel dan zelf een heerlijke borrelplank samen met deze vegan borrelhapjes. In de meeste recepten wordt de kaas vervangen door veganistische kaas. De plantaardige variant van je favoriete kaassoorten kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen maar is ook gemakkelijk zelf te maken. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk zelf maken eigenlijk is!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Wat is een borrel zonder frituursnack? Dit borrelhapje is alleen net wat verrassender dan de bitterbal. Maak tofu-beignets in nori-beslag met wakame. En, omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat Japanse mayonaise bij.

> naar het recept: tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

2. Portobello pizza

Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!

> naar het recept: portobello pizza

Portobello pizza

Nog meer vegan borrelhapjes:

3. Loaded nacho’s met vegan kaassaus

Dit is op en top Mexicaans streetfood! Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. De kaas mag niet ontbreken dus we gebruiken gewoon een vegan kaassaus. Want kaas=baas.

> naar het recept: loaded nacho’s met vegan kaassaus

vegan borrelhapjes: Loaded nacho's met vegan kaassaus

4. Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

Dit heerlijke recept is om je vingers bij af te likken. De filodeegrolletjes zien er niet alleen prachtig uit maar smaken ook nog eens fantastisch. Deze vegan borrelhapjes zijn hier op de redactie ook nog eens favoriet door de heerlijke crunch.

> naar het recept: filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

vegan borrelhapjes: Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

5. Vegan palak pakora

We eindigen de lijst met vegan borrelhapjes met een heerlijke Indiase snack. Voor wie nog niet bekend is met deze Indiase borrelhap: pakora betekent gefrituurd, palak betekent spinazie. Oftewel: een gefrituurde spinaziesnack. Het beslag is naar origineel recept gemaakt van kikkererwtenbloem en er komt ook nog eens geen enkel dierlijk product aan te pas.

> naar het recept: vegan palak pakora

vegan borrelhapjes: Palak pakora recept

Lees ook: