Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Portobello pizza

Vegan borrelhapjes: dit zijn onze 5 favorieten

Het is tijd voor onze vijf favoriete vegan borrelhapjes zodat jij en je vegan friends heerlijk kunnen borrelen. Ga jij de hapjes proberen? Deel dan je kookkunsten op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Lees verder na de advertentie

Vegan borrelhapjes

Snacken zonder schuldgevoel! Deze maand is World Vegan Month, tijd voor een lijst vol vegan borrelhapjes waar je niet van af kunt blijven. Heb je wat te vieren? Stel dan zelf een heerlijke borrelplank samen met deze vegan borrelhapjes. In de meeste recepten wordt de kaas vervangen door veganistische kaas. De plantaardige variant van je favoriete kaassoorten kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen maar is ook gemakkelijk deze vegan kazen zelf te maken. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk zelf maken eigenlijk is!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Portobello pizza

Portobello pizza

Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!

Naar het recept
Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Wat is een borrel zonder frituursnack? Dit borrelhapje is alleen net wat verrassender dan de bitterbal. Maak tofu-beignets in nori-beslag met wakame. En, omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat Japanse mayonaise bij.

Naar het recept
Loaded nacho's met vegan kaassaus

Loaded nacho’s met vegan kaassaus

Dit is op en top Mexicaans streetfood! Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. De kaas mag niet ontbreken dus we gebruiken gewoon een vegan kaassaus. Want kaas=baas.

Naar het recept
Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta

Dit heerlijke recept is om je vingers bij af te likken. De filodeegrolletjes zien er niet alleen prachtig uit maar smaken ook nog eens fantastisch. Deze vegan borrelhapjes zijn hier op de redactie ook nog eens favoriet door de heerlijke crunch.

Naar het recept
Palak pakora recept

Vegan Palak Pakora

We eindigen de lijst met vegan borrelhapjes met een heerlijke Indiase snack. Voor wie nog niet bekend is met deze Indiase borrelhap: pakora betekent gefrituurd, palak betekent spinazie. Oftewel: een gefrituurde spinaziesnack. Het beslag is naar origineel recept gemaakt van kikkererwtenbloem en er komt ook nog eens geen enkel dierlijk product aan te pas.

Naar het recept

Lees ook:

REDACTIEFAVORIET
Portobello pizza

Portobello pizza

Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

6 portobello’s
1 el olijfolie
1 groene paprika
1 gele paprika
1 gele ui
1 bakje Hoemoes Tomaat-Basilicum Less Salt van Maza
100 ml passata
200 g vegan mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Boen de portobello’s schoon en smeer in met de olijfolie. Leg op het rooster en bak 10 minuten.

  3. Snijd de paprika’s in kleine stukjes, snipper de ui en schep dit allemaal door de hoemoes samen met de passata.

  4. Vul de portobello’s met het hoemoesmengsel.

  5. Verdeel tot slot de vegan mozzarella erover en schuif weer terug in de oven. Bak in 10 minuten gaar.

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!