Advertentie
Wist je dat november World Vegan Month is? Die maand staat volledig in het teken van plantaardig eten. Om je op weg te helpen tippen we je deze maand elke week onze vegan favorieten. Vandaag is het tijd voor onze vijf favoriete vegan borrelhapjes zodat jij en je vegan friends heerlijk kunnen borrelen. Ga jij de hapjes proberen? Deel dan je kookkunsten op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
Vegan borrelhapjes
Snacken zonder schuldgevoel! Deze maand is World Vegan Month, tijd voor een lijst vol vegan borrelhapjes waar je niet van af kunt blijven. Heb je wat te vieren? Stel dan zelf een heerlijke borrelplank samen met deze vegan borrelhapjes. In de meeste recepten wordt de kaas vervangen door veganistische kaas. De plantaardige variant van je favoriete kaassoorten kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen maar is ook gemakkelijk zelf te maken. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk zelf maken eigenlijk is!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tofu-beignets in nori-beslag met wakame
Wat is een borrel zonder frituursnack? Dit borrelhapje is alleen net wat verrassender dan de bitterbal. Maak tofu-beignets in nori-beslag met wakame. En, omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat Japanse mayonaise bij.
Naar het receptPortobello pizza
Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!
Naar het receptNog meer vegan borrelhapjes:
Loaded nacho’s met vegan kaassaus
Dit is op en top Mexicaans streetfood! Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. De kaas mag niet ontbreken dus we gebruiken gewoon een vegan kaassaus. Want kaas=baas.
Naar het receptFilodeegrolletjes met spinazie en vegan feta
Dit heerlijke recept is om je vingers bij af te likken. De filodeegrolletjes zien er niet alleen prachtig uit maar smaken ook nog eens fantastisch. Deze vegan borrelhapjes zijn hier op de redactie ook nog eens favoriet door de heerlijke crunch.
Naar het receptVegan Palak Pakora
We eindigen de lijst met vegan borrelhapjes met een heerlijke Indiase snack. Voor wie nog niet bekend is met deze Indiase borrelhap: pakora betekent gefrituurd, palak betekent spinazie. Oftewel: een gefrituurde spinaziesnack. Het beslag is naar origineel recept gemaakt van kikkererwtenbloem en er komt ook nog eens geen enkel dierlijk product aan te pas.
Naar het receptLees ook:
Onze tips
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
9x recepten voor Koningsdag
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
5x zoete lekkernijen met kwark
Zomerse salade bij de BBQ: recepten en tips
Willem van Santen
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.