
Het is tijd voor onze vijf favoriete vegan borrelhapjes zodat jij en je vegan friends heerlijk kunnen borrelen. Ga jij de hapjes proberen? Deel dan je kookkunsten op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!
Lees verder na de advertentie
Vegan borrelhapjes
Snacken zonder schuldgevoel! Deze maand is World Vegan Month, tijd voor een lijst vol vegan borrelhapjes waar je niet van af kunt blijven. Heb je wat te vieren? Stel dan zelf een heerlijke borrelplank samen met deze vegan borrelhapjes. In de meeste recepten wordt de kaas vervangen door veganistische kaas. De plantaardige variant van je favoriete kaassoorten kun je vaak gewoon in de supermarkt kopen maar is ook gemakkelijk deze vegan kazen zelf te maken. Je zult versteld staan hoe gemakkelijk zelf maken eigenlijk is!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Portobello pizza
Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame
Wat is een borrel zonder frituursnack? Dit borrelhapje is alleen net wat verrassender dan de bitterbal. Maak tofu-beignets in nori-beslag met wakame. En, omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat Japanse mayonaise bij.

Loaded nacho’s met vegan kaassaus
Dit is op en top Mexicaans streetfood! Een van de allerlekkerste Mexicaanse gerechten is natuurlijk een flinke schaal vol nacho’s. De kaas mag niet ontbreken dus we gebruiken gewoon een vegan kaassaus. Want kaas=baas.

Filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta
Dit heerlijke recept is om je vingers bij af te likken. De filodeegrolletjes zien er niet alleen prachtig uit maar smaken ook nog eens fantastisch. Deze vegan borrelhapjes zijn hier op de redactie ook nog eens favoriet door de heerlijke crunch.

Vegan Palak Pakora
We eindigen de lijst met vegan borrelhapjes met een heerlijke Indiase snack. Voor wie nog niet bekend is met deze Indiase borrelhap: pakora betekent gefrituurd, palak betekent spinazie. Oftewel: een gefrituurde spinaziesnack. Het beslag is naar origineel recept gemaakt van kikkererwtenbloem en er komt ook nog eens geen enkel dierlijk product aan te pas.
Lees ook:

Portobello pizza
Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Boen de portobello’s schoon en smeer in met de olijfolie. Leg op het rooster en bak 10 minuten.
Snijd de paprika’s in kleine stukjes, snipper de ui en schep dit allemaal door de hoemoes samen met de passata.
Vul de portobello’s met het hoemoesmengsel.
Verdeel tot slot de vegan mozzarella erover en schuif weer terug in de oven. Bak in 10 minuten gaar.
Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.
Onze tips

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.