Bereiding

Heb je zin in Indiase Palak Pakora? Je kunt natuurlijk op het vliegtuig stappen naar New Dehli om daar zelf te gaan proeven, maar dan heb je wel een visum India nodig. Veel leuker is het misschien wel om deze vegan Palak Pakora zelf te maken. foodies helpt je hierbij met volgende recept.

1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Hak de spinazie fijn. Hak de groene peper fijn. Meng alle ingrediënten behalve de olie. Voeg eventueel wat water toe om een mengsel te krijgen dat dik genoeg is om er balletjes van te vormen.

2. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 170℃. Vorm porties van het mengsel en frituur ze in 3-4 minuten goudbruin in de hete olie. Schep de Palak Pakora uit de olie en laat even uitlekken op keukenpapier. Lekker met een groene chutney.

Ben je na het bakken zo enthousiast geworden dat je meer wilt proeven uit de Indiase keuken? We hebben nog meer lekkere Indiase recepten voor je verzameld. Wil je ze liever proeven in een zonovergoten land? Dan moet je alsnog het visum India aanvragen.