Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

Tofu-beignets in nori-beslag met wakame

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Omdat het een snack is mag het: geef er lekker wat Japanse mayonaise bij.

Bereiding

  1. 1. Meng in een kom het tempurameel met de nori en wat zout. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Verhit een flinke laag olie in een ruime (frituur)pan tot 180°C. Roer met een lepel of 2 eetstokjes de spa door het tempurameel. Roer zo kort mogelijk, er mogen klontjes in het beslag zitten. Hoe korter je roert, hoe krokanter het beslag wordt.

  2. 2. Wentel de tofu kort door het beslag en zorg dat er flink wat beslag aan blijft kleven. Laat de plakjes een voor een voorzichtig in de hete olie glijden. Frituur de tofu in 4-5 minuten goudbruin en krokant. Schep de tofu uit de hete olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Serveer met de wakame-salade en sojasaus.

Per portie: 497 kcal | 30 g koolhydraten | 13 g eiwit | 35 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)