Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Klepon-vegan roomkaas tartelettes

Klepon vegan roomkaastartelettes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal stuks
16

Voor de vulling

Voor de bodem

Voor de topping

Benodigdheden

  • bakvorm
  • muffinvorm
Tip
Houd je wat van het bodemmengsel over? Je kunt dit als een stammetje oprollen in bakpapier. Bewaar in de koelkast en snijd voor gebruik in gelijke plakjes om te decoreren met de (eventueel) overgebleven vulling en topping.

Bereiding

  1. Meng voor de vulling in een steelpan de gula djawa met het water, de geraspte kokos, het zout en pandanblad en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur lager en laat het mengsel zachtjes koken tot het vocht is verdampt. Haal de pan van het vuur en laat de vulling volledig afkoelen. Verwijder het pandanblad.

  2. Zet voor de bodems de siliconen bakvorm, of muffinbakvorm, klaar met daarin papieren cakevormpjes. Smelt de chocolade in een roestvrijstalen kom au bain-marie. Haal de kom van het vuur en roer de gepofte rijst erdoor. Druk het mengsel in de holtes van de bakvorm. Zet het in de koelkast om op te stijven.

  3. Klop voor de topping de roomkaas in de kom van een standmixer met een garde. Voeg de poedersuiker, slagroom en het pandan-aroma toe en mix tot een glad mengsel. Schep het mengsel in een spuitzak en leg minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

  4. Maak de tartelettes. Schep met een theelepel een bolletje ter grootte van een knikker uit het gula-djawa-kokosmengsel. Haal de bodems uit de koelkast en druk er een gula djawa-kokosbolletje op

  5. Spuit de pandan-roomkaastopping om het gula-djawa-kokosbolletje. Garneer met geraspte kokos. Bewaar de tartelettes in de koelkast tot het serveren.

Receptuur: Francis Kuijk Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Planken met een Indische twist

€ 24,95
Planken met een Indische twist