Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
gehaktballen maken

Gehaktballen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Met dit eenvoudige basisrecept maak je heerlijke, sappige gehaktballen die altijd lukken! Met een paar simpele ingrediënten zet je een klassieker op tafel waar iedereen van smult. Verwerk deze gehaktballen bijvoorbeeld in aromatische bouillon!

Lees verder onder de advertentie

gehaktballetjes
14

Ingrediënten

Voor extra smaak (optioneel), een van onderstaande

Met dit eenvoudige basisrecept maak je heerlijke, sappige gehaktballen die altijd lukken! Met een paar simpele ingrediënten zet je een klassieker op tafel waar iedereen van smult. Verwerk deze gehaktballen bijvoorbeeld in aromatische bouillon!

Bereiding

  1. Doe het gehakt, de ui, de knoflook, het paneermeel en het ei in een kom, samen met de smaakmaker naar keuze. Meng met je handen heel goed met elkaar.

  2. Maak 12-14 gehaktballetjes van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Je kunt de gehaktballen nu invriezen, dan blijven ze tot drie maanden goed. Laat een nacht ontdooien in de koelkast voor je ze verder gebruikt.

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 8-10 minuten rondom goudbruin (doe dit zo nodig in porties). Draai het vuur lager en laat bakken tot de gehaktballen helemaal gaar zijn; draai ze regelmatig om. Gaar de gehaktballen voor het beste resultaat in een saus naar keuze.

Per portie: 70 kcal | 3 g koolhydraten | 6 g eiwit | 4 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Cassie Best, Chintal Patel, Helena Busiakiewicz & Samuel Goldsmith Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!