Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Gehaktballen

Gehaktballen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Voor extra smaak (optioneel), een van onderstaande

In bijna elke keuken kun je wel een goede bal gehakt terugvinden. Wij hebben het lekkerste basisrecept voor je. Verwerk bijvoorbeeld in deze aromatische bouillon!

Bereiding

  1. Doe het gehakt, de ui, de knoflook, het paneermeel en het ei in een kom, samen met de smaakmaker naar keuze. Meng met je handen heel goed met elkaar.

  2. Maak 12-14 gehaktballetjes van het mengsel, ongeveer ter grootte van een walnoot. Je kunt de gehaktballen nu invriezen, dan blijven ze tot drie maanden goed. Laat een nacht ontdooien in de koelkast voor je ze verder gebruikt.

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 8-10 minuten rondom goudbruin (doe dit zo nodig in porties). Draai het vuur lager en laat bakken tot de gehaktballen helemaal gaar zijn; draai ze regelmatig om. Gaar de gehaktballen voor het beste resultaat in een saus naar keuze.

Per portie: 70 kcal | 3 g koolhydraten | 6 g eiwit | 4 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt, Cassie Best, Chintal Patel, Helena Busiakiewicz & Samuel Goldsmith Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)