Tortang talong Filipijnse omelet met rijst, bosuien en crispy chiliolie
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Snijd de bosuitjes horizontaal doormidden en snijd ze vervolgens in dunne reepjes. Leg de bosui in ijswater zodat hij opkrult. Kook de rijst met een snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Pel voorzichtig de schil van de gepofte aubergine. Zorg dat de aubergine intact blijft en laat de steel zitten. Halveer nu de aubergine precies in de lengte zodat aan beide helften een stuk steel zit.
Kluts de eieren met zout en peper in een diep bord. Verhit een laagje olie in een koekenpan. Wentel de halve aubergines voorzichtig in het eimengsel. Leg een aubergine in de hete olie en schenk de helft van het overige eimengsel eroverheen. Bak de omelet ca. 2 minuten en keer hem dan voorzichtig om. Bak nog ca. 1 minuut. Laat voorzichtig op een bord glijden en herhaal met de tweede aubergine.
Meng de crispy chili-olie met het sesamzaad. Serveer de aubergine-omeletten met de crispy chili-olie en wat bosuitjes. Geef de rijst erbij.