Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Courgettepakora's

Courgettepakora’s

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenthermometer
  • keukenpapier
Courgettes groeien bijna sneller dan je ze kunt opeten. Verwerk je moestuinoogst in dit recept vol courgette.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een kom en kneed door met je handen. Het vocht van de courgettes zou alles aan elkaar moeten binden; je wil een plakkerig maar niet te nat mengsel hebben.

  2. Verhit een steelpan met dikke boden tot ⅓ met olie en verhit op middelhoog vuur tot 180°C. Als je geen keukenthermometer hebt kun je de temperatuur testen door een klein beetje van het pakoramengsel in olie te laten vallen. Het moet sissen en na 10-20 seconden goudbruin worden.

  3. Laat voorzichtig eetlepels van het mengsel in de olie vallen en gebruik een tweede eetlepel om ze van de eerste lepel af te duwen. Frituur ca. 2 minuten, draai de pakora’s om en frituur nog 2-3 minuten, tot de pakora’s goudbruin, krokant en gaar zijn. Bak in porties tot het mengsel op is.

  4. Laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt de gefrituurde pakora’s warmhouden in een op lage temperatuur verwarmde oven terwijl je de rest maakt. Serveer direct, eventueel met je favoriete chutney.

Per stuk (15): 84 kcal | 8 g koolhydraten | 3 g eiwit | 4 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Mowie Kay Styling: Agathé Gits Foodstyling: Esther Clark

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)