Courgettepakora’s
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een kom en kneed door met je handen. Het vocht van de courgettes zou alles aan elkaar moeten binden; je wil een plakkerig maar niet te nat mengsel hebben.
Verhit een steelpan met dikke boden tot ⅓ met olie en verhit op middelhoog vuur tot 180°C. Als je geen keukenthermometer hebt kun je de temperatuur testen door een klein beetje van het pakoramengsel in olie te laten vallen. Het moet sissen en na 10-20 seconden goudbruin worden.
Laat voorzichtig eetlepels van het mengsel in de olie vallen en gebruik een tweede eetlepel om ze van de eerste lepel af te duwen. Frituur ca. 2 minuten, draai de pakora’s om en frituur nog 2-3 minuten, tot de pakora’s goudbruin, krokant en gaar zijn. Bak in porties tot het mengsel op is.
Laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt de gefrituurde pakora’s warmhouden in een op lage temperatuur verwarmde oven terwijl je de rest maakt. Serveer direct, eventueel met je favoriete chutney.