Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
orecchiette met olijfolie en garnalen

Orecchiette met olijfolie en garnalen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Dit recept voor orecchiette met olijfolie en garnalen is perfect voor wie op zoek is naar een makkelijk, maar toch verfijnde maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit recept voor orecchiette met olijfolie en garnalen is perfect voor wie op zoek is naar een makkelijk, maar toch verfijnde maaltijd.
Pastasoorten
Je kunt pastarecepten natuurlijk met heel veel verschillende soorten pasta maken. Maar wanneer gebruik je welke pastasoort? Lees het hier!

Bereiding

  1. Draai de koppen van de garnalen en pel de schalen eraf. Bewaar de koppen en de schalen.

  2. Snijd de garnalen op de rug in en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen af en laat ze uit lekken op keukenpapier.

  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koppen en de schalen ca. 5 minuten op laag vuur erin. Schep ze uit de pan en laat zoveel mogelijk olie achter in de pan.

  4. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in kokend water met wat zout. Giet de orecchiette af en vang daarbij een kopje van het kookwater op.

  5. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe aan de garnalenolie in de pan en bak kort op laag vuur. Voeg de garnalen en een snufje zout toe en bak tot de garnalen roze kleuren.

  6. Voeg de orecchiette en een beetje kookwater toe om de saus smeuïg te maken en roer goed door. Roer voor het serveren de peterselie door de pasta.

Per portie: 634 kcal | 60 g koolhydraten | 21 g eiwit | 34 g vet

Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Amber de Florio

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (8 stemmen)