Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
orecchiette met olijfolie en garnalen

Orecchiette met olijfolie en garnalen

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Een goede olijfolie is van zichzelf al lekker, maar in dit gerecht komt hij helemaal goed uit. Gezellig met z'n tweeën aan tafel voor een Italiaanse avond.

Bereiding

  1. Draai de koppen van de garnalen en pel de schalen eraf. Bewaar de koppen en de schalen. Snijd de garnalen op de rug in en verwijder het darmkanaal. Spoel de garnalen af en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak er de koppen en schalen ca. 5 minuten op laag vuur in. Schep ze uit de pan en laat zoveel mogelijk olie achter in de pan.

  3. Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met wat zout. Giet de orecchiette af en vang daarbij een kopje van het kookwater op.

  4. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe aan de garnalenolie in de pan en bak kort op laag vuur. Voeg de garnalen en een snufje zout toe en bak tot de garnalen roze kleuren. Voeg de orecchiette en een beetje kookwater toe om de saus smeuïg te maken en roer goed door. Roer voor het serveren de peterselie door de pasta.

Per portie: 634 kcal | 60 g koolhydraten | 21 g eiwit | 34 g vet

Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Amber de Florio

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)