Bereiding

  1. Kook de aardappels in water met wat zout 3-4 minuten tot ze bij na zacht maar nog stevig zijn. Giet af.
  2. Verhit een klontje boter in een pan op laag vuur en fruit er de ui, de knoflook en de gember zacht in. Voeg de currypasta en de tomatenpuree toe en fruit ca. 3 minuten verder. Voeg de aardappels, de kikkererwten en een scheut water toe en verhit 2-3 minuten tot het water opgenomen is. Roer de koriander erdoorheen.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Smelt de overige boter in een kleine pan. Vet een ovenschaal (28×23 cm) in met de gesmolten boter. Bestrijk 4-5 vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar in de ovenschaal. Verdeel er de aardappel-kikkererwtenvulling over en vouw de deegranden om de vulling heen. Verfrommel 4-5 vellen filodeeg en bedek hiermee de vulling. Bestrijk het deeg met boter en bestrooi met het nigellazaad. Bak ca. 25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Snijd de filotaart in stukken en serveer.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush