Bereiding

  1. Kook de rigatoni gaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat intussen de boter smelten in een diepe hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe met het zout en fruit 5 minuten, tot hij zacht wordt. Bak de knoflook al roerend mee tot hij gaat geuren en roer dan de tomatenpuree en chilivlokken erdoor. Zet het vuur wat lager, roer en bak 2 minuten zachtjes.
  3. Roer de wodka erdoor zodra de tomatenpuree donker van kleur wordt en aan de bodem van de pan plakt. Laat de alcohol verdampen en de wodka inkoken en roer dan de room erdoor. De saus moet glad, romig en donkeroranje van kleur zijn. Roer het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor.
  4. Giet de rigatoni af en bewaar daarbij 4 eetlepels van het kookwater. Voeg de pasta en het bewaarde kookwater toe aan de saus en schep alles door elkaar.
  5. Verdeel het extra basilicum en de extra geraspte Parmezaanse kaas erover of voeg, voor echte verwennerij, een bal burrata toe. Serveer meteen en geniet!

Tip: Als je geen gerookte-chilivlokken of chipotlechilivlokken kunt vinden, kun je ook gewone chilivlokken gebruiken met een piepklein snufje gerooktepaprikapoeder, voor dat heerlijke rooksmaakje.

Tafel voor twee

Uit het boek:

Tafel voor twee
€24,99