Wodka-rigatoni met gerookte-chilivlokken
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de rigatoni gaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat intussen de boter smelten in een diepe hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe met het zout en fruit 5 minuten, tot hij zacht wordt. Bak de knoflook al roerend mee tot hij gaat geuren en roer dan de tomatenpuree en chilivlokken erdoor. Zet het vuur wat lager, roer en bak 2 minuten zachtjes.
Roer de wodka erdoor zodra de tomatenpuree donker van kleur wordt en aan de bodem van de pan plakt. Laat de alcohol verdampen en de wodka inkoken en roer dan de room erdoor. De saus moet glad, romig en donkeroranje van kleur zijn. Roer het basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor.
Giet de rigatoni af en bewaar daarbij 4 eetlepels van het kookwater. Voeg de pasta en het bewaarde kookwater toe aan de saus en schep alles door elkaar.
Verdeel het extra basilicum en de extra geraspte Parmezaanse kaas erover of voeg, voor echte verwennerij, een bal burrata toe. Serveer meteen en geniet!