Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Pittige-kip-met-harissa-en-pilav

Pittige kip met harissa en pilav

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de stukken kip in met de harissa, de ras el hanout, zout en peper. Leg de kipstukken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kip ca. 45 minuten in de oven.

  2. Verwarm 1 l water met de bouillonblokjes. Verhit 2 el olijfolie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst glazig in. Blus af met de hete bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan ca. 20 minuten voor het einde van de baktijd bij de kip in de oven.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in halve ringen. Meng de ui en de peterselie met 1 el olijfolie en leg de salade op een bord. Bestrooi met het paprikapoeder. Roer de rozijnen en de pistachenoten door de rijst. Serveer de rijst met de pittige kip.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Willemijn van der Kamp
Servies etc.: aba-i, Bunzlau Castle, In-Petto, Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)