Pittige kip met harissa en pilav
Uitdagend
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de stukken kip in met de harissa, de ras el hanout, zout en peper. Leg de kipstukken op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de kip ca. 45 minuten in de oven.
Verwarm 1 l water met de bouillonblokjes. Verhit 2 el olijfolie in een ovenbestendige pan en bak er de rijst glazig in. Blus af met de hete bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de pan ca. 20 minuten voor het einde van de baktijd bij de kip in de oven.
Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in halve ringen. Meng de ui en de peterselie met 1 el olijfolie en leg de salade op een bord. Bestrooi met het paprikapoeder. Roer de rozijnen en de pistachenoten door de rijst. Serveer de rijst met de pittige kip.