Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Tuna melt pastaschotel

Tuna melt pastaschotel

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Is tuna melt jouw favoriete sandwich? Dan is deze pastaschotel met tonijn en cheddar echt iets voor jou. Tover de welbekende tuna melt om in een heerlijke pastaschotel. Succes gegarandeerd!

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verhit de olijfolie in een pan en bak er de ui in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en bak ca. 3 minuten verder. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Kook ca. 10 minuten tot de saus wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Roer de pasta, de tonijn en de rozemarijn door de tomatensaus. Schep het mengsel in een ovenschaal (26×18 cm) en bestrooi met de cheddar. Bak 20-25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de saus borrelt. Lekker met een groene salade.

Per portie: 474 kcal | 52 g koolhydraten | 28 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (23 stemmen)