Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
De vega atlas: roti met aardappel en tempé

Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

de roti

de specerijenmix

Isabel: "Een Surinaamse klassieker: een rotiplaat met aardappel, tempé, kousenband en ei. We maken de specerijenmix zelf en marineren hier niet alleen de tempé mee, maar ook de rest van de ingrediënten worden in dit kruidige mengsel van komijnzaad, gember, kerrie en paprikapoeder gebakken. Een smaakexplosie die je lekker met je handen kunt eten!"

Bereiding

  1. Meng de specerijen voor de specerijenmix.

  2. Meng ⅓ van de specerijenmix met de tempé en een scheutje zonnebloemolie in een kom. Laat het geheel 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

  3. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en voeg de rest van de specerijenmix en het bouillonblokje toe. Roer alles goed door elkaar en voeg, wanneer het een geheel is geworden, de sambal toe. Voeg de uien toe en fruit deze 5-6 minuten totdat deze glazig beginnen te worden. Voeg ook de knoflook toe en bak dit 1-2 minuten totdat die begint te geuren.

  4. Voeg de aardappels en de kousenband toe en bak het geheel 10 minuten. Voeg het water toe, roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat nog 20 minuten sudderen met de deksel op de pan terwijl je af en toe roert.

  5. Kook de eieren 7-8 minuten in ruim kokend water, giet af en laat schrikken. Pel de eieren en zet opzij.

  6. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak de tempé 4-5 minuten per kant totdat deze goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Blus af met ketjap en haal na 1 minuut van de warmtebron. Zet opzij.

  7. Voeg de selderij en de gekookte eieren toe aan de braadpan en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 1-2 minuten opwarmen en haal van de warmtebron.

  8. Verwarm de rotiplaten volgens de instructies op de verpakking.

  9. Verdeel de stoof en de tempé over de borden en serveer met de rotiplaat.

*Houd je niet zo van pittig? Voeg dan geen of minder sambal toe.

** Wil je dit gerecht plantaardig maken? Vervang de eieren door extra groente.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)

De vega atlas

€ 35,00
Cover Vega Atlas