Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Airfryerköfte met varkensvlees en aardappel. Er liggen citroenpartjes en bakjes met dipsausjes bij.

Airfryerköfte met varkensvlees en aardappel

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Zin in een smaakvolle maaltijd? Deze airfryerköfte van varkensvlees is heerlijk sappig en perfect gekruid. Samen met goudbruin gebakken aardappeltjes uit de airfryer en een frisse salade zet je gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de salade

Zin in een smaakvolle maaltijd? Deze airfryerköfte van varkensvlees is heerlijk sappig en perfect gekruid. Samen met goudbruin gebakken aardappeltjes uit de airfryer en een frisse salade zet je gemakkelijk een heerlijke maaltijd op tafel.

Bereiding

  1. Doe voor de salade de bulgur of couscous in een kom en schenk het kokende water eroverheen. Dek af met een bord en houd apart tot de bulgur of couscous zachter is.

  2. Verhit de airfryer tot 190°C (elektrische oven: 220°C / heteluchtoven: 200°C). Doe het gehakt in een grote kom en voeg de geraspte aardappel, de ui, de knoflook, het komijnzaad, het paprikapoeder, de chilivlokken, de peterselie, zout en peper toe.

  3. Meng goed met elkaar en verdeel in acht even grote balletjes. Knijp elk balletje stevig tot een worstvorm; het maakt niet uit als ze niet helemaal netjes zijn.

  4. Leg ze in het mandje van de airfryer en bak in 15-18 minuten (oven: 18-22 minuten) goudbruin en gaar; draai halverwege de baktijd om.

  5. Roer voor de dressing van de salade de olijfolie, het sap uit 2 partjes citroen, zout en peper door de bulgur of couscous. Roer de komkommer, de tomaat en de kruiden erdoorheen en verdeel over borden.

  6. Leg de köfte op de salade en serveer met een dip naar keuze en de rest van de citroenpartjes.

Per portie: 434 kcal | 37 g koolhydraten | 31 g eiwit | 17 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Samuel Goldsmith Fotografie: Gareth Morgans Styling: Lauren Miller Foodstyling: Troy Willis

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!