
Airfryerköfte met varkensvlees en aardappel
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de salade de bulgur of couscous in een kom en schenk het kokende water eroverheen. Dek af met een bord en houd apart tot de bulgur of couscous zachter is.
Verhit de airfryer tot 190°C (elektrische oven: 220°C / heteluchtoven: 200°C). Doe het gehakt in een grote kom en voeg de geraspte aardappel, de ui, de knoflook, het komijnzaad, het paprikapoeder, de chilivlokken, de peterselie, zout en peper toe.
Meng goed met elkaar en verdeel in acht even grote balletjes. Knijp elk balletje stevig tot een worstvorm; het maakt niet uit als ze niet helemaal netjes zijn.
Leg ze in het mandje van de airfryer en bak in 15-18 minuten (oven: 18-22 minuten) goudbruin en gaar; draai halverwege de baktijd om.
Roer voor de dressing van de salade de olijfolie, het sap uit 2 partjes citroen, zout en peper door de bulgur of couscous. Roer de komkommer, de tomaat en de kruiden erdoorheen en verdeel over borden.
Leg de köfte op de salade en serveer met een dip naar keuze en de rest van de citroenpartjes.