
Biryani met gele rijst en linzen
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Pel en snipper de ui. Breng 1 l water met het bouillonblokje aan de kook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui, de chilipepers, het mosterdzaad, het korianderzaad en beide soorten sesamzaad ca. 2 minuten in.
Voeg de kurkuma, de rijst en de linzen toe en bak nog 2-3 minuten, tot de rijst glazig wordt. Blus af met de hete bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de biryani ca. 20 minuten in de oven.
Wel de rozijnen in lauw water. Rooster de amandelen kort in een droge pan. Hak de amandelen grof. Giet de rozijnen af en laat ze uitlekken.
Neem de biryani uit de oven en laat hem kort rusten. Roer de rijst voorzichtig los en strooi er de amandelen en rozijnen overheen.