Bereiding
Altijd fijn: recepten waarbij de oven het werk voor je doet. Dit spicy Indiase recept vult de keuken met de lekkerste geuren. Lekker met Indiase kip of, als je liever voor vega gaat, met spinazie.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Pel en snipper de ui. Breng 1 l water met het bouillonblokje aan de kook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui, de chilipepers, het mosterdzaad, het korianderzaad en beide soorten sesamzaad ca. 2 minuten in.
- Voeg de kurkuma, de rijst en de linzen toe en bak nog 2-3 minuten, tot de rijst glazig wordt. Blus af met de hete bouillon en leg een deksel op de pan. Zet de biryani ca. 20 minuten in de oven.
- Wel de rozijnen in lauw water. Rooster de amandelen kort in een droge pan. Hak de amandelen grof. Giet de rozijnen af en laat ze uitlekken.
- Neem de biryani uit de oven en laat hem kort rusten. Roer de rijst voorzichtig los en strooi er de amandelen en rozijnen overheen.