Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Chicken pasanda

Indiase kip pasanda

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de curry

Bereiding

  1. Doe de yoghurt, de specerijen, de knoflook, de gember en ½ tl zout in een grote kom en meng goed. Roer de kip erdoorheen en zorg ervoor dat alle blokjes goed bedekt zijn. Dek af en laat ca. 30 minuten marineren terwijl je de curry maakt.

  2. Doe voor de curry de amandelen in een hittebestendige kom en schenk de melk eroverheen. Verhit ca. 1 minuut in de magnetron en laat ca. 30 minuten staan.

  3. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kardemompeulen en het kaneelstokje er een paar seconden in voor je de ui toevoegt. Bak 5-6 minuten op middellaag vuur tot het mengsel goudkleurig is. Voeg de knoflook, de gember en de chilipeper toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de specerijen en ½ tl zout toe. Bak al roerend ca. 2 minuten, tot het mengsel geurig is.

  4. Maal het amandel-melkmengsel in een keukenmachine of met een staafmixer tot een pasta. Voeg toe aan het uimengsel en schenk er 300 ml water bij. Kook ca. 1 minuut tot het mengsel heet is en voeg de gemarineerde kip toe. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en kook 15-20 minuten tot de kip gaar is. Draai het vuur laag, voeg de slagroom en het grootste deel van de koriander toe en roer goed door. Verhit nog ca. 1 minuut. Bestrooi met het amandelschaafsel, eventueel extra chilipeper en de koriander, en serveer met rijst of naan.

Per portie: 586 kcal | 20 g koolhydraten | 34 g eiwit | 40 g vet

Receptuur: Riaz Phillips, Chetna Makan en Marni Xuto Fotografie: Kim Lightbody Styling: Luis Peral Foodstyling: Pip Spence

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)