Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Feestelijke wortelcocktail van Niven Kunz

Feestelijke wortelcocktail van Niven Kunz

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pers de bos bospeen in de Versapers maar hou de 4 geschilde penen achter. Meng met 50 ml sinaasappelsap en 200 ml gingerale. Snijd 1 stengel sereh in stukjes en voeg toe. Laat het geheel minimaal 1 uur in de koelkast trekken. Zeef en vul er een schenkkan mee.

  2. Bospeencrème
    Vul een pan met 200 ml gingerale en 200 ml sinaasappelsap. Kook hierin de 4 geschilde bospenen gaar. Mix met de staafmixer tot een gladde crème. Vul er een spuitzak of spuitfles mee.
    Suikersiroop

  3. Los 50 g suiker op in 50 ml water. Breng aan de kook en laat goed afkoelen.

  4. Sinaasappelzeste
    Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Snijd in dunne reepjes. Doe de reepjes in koud water en breng aan de kook. Giet af en herhaal 2 keer. Bewaar de schillen in de suikersiroop.

"Begin je lunch of diner eens met een zogenaamde ‘vocktail’ . Gember en citrus vormen een ultieme combinatie, net als gember en wortel. Je kunt aan deze vocktail zoveel citrusachtigen toevoegen als je wilt, you can't go wrong."

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)