Bereiding

Niven: “Begin je lunch of diner eens met een zogenaamde ‘vocktail’ . Gember en citrus vormen een ultieme combinatie, net als gember en wortel. Je kunt aan deze vocktail zoveel citrusachtigen toevoegen als je wilt, you can’t go wrong.”
Bereiding

  1. Pers de bos bospeen in de Versapers maar hou de 4 geschilde penen achter. Meng met 50 ml sinaasappelsap en 200 ml gingerale. Snijd 1 stengel sereh in stukjes en voeg toe. Laat het geheel minimaal 1 uur in de koelkast trekken. Zeef en vul er een schenkkan mee.
  2. Bospeencrème
    Vul een pan met 200 ml gingerale en 200 ml sinaasappelsap. Kook hierin de 4 geschilde bospenen gaar. Mix met de staafmixer tot een gladde crème. Vul er een spuitzak of spuitfles mee.
    Suikersiroop
  3. Los 50 g suiker op in 50 ml water. Breng aan de kook en laat goed afkoelen.
  4. Sinaasappelzeste
    Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Snijd in dunne reepjes. Doe de reepjes in koud water en breng aan de kook. Giet af en herhaal 2 keer. Bewaar de schillen in de suikersiroop.

Presentatie
Snijd 1 stengel sereh in vieren en plaats in elk glas een stukje stengel tegen de rand. Dit is het roerstaafje. Spuit de bospeencrème onder in de glazen. Voeg mini-bospeen en plakjes gember toe. Garneer met limoen cress, koriander cress en de zeste van sinaasappel. Schenk de wortelcocktail aan tafel in het glas.